IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столична община е предвидила 15 млн. лв. за снегопочистване през 2013 г.

Средствата са с 2,5 милиона лева повече от тази година

17:07 | 31.10.12 г.
Столична община е предвидила 15 млн. лв. за снегопочистване през 2013 г.

Бюджетът на Столичната община за снегопочистване през 2013 г. е 15 млн. Лева, съобщи кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА. Тя  инспектира готовността на фирма оператор в София за предстоящия зимен сезон.

Средствата са с 2,5 млн. лева повече спрямо първоначално предвидените за тази година. Заради тежката зима на няколко пъти в първите месеци на 2012 г. Столичният общински съвет прехвърли повече пари по това перо. 

Фандъкова припомни, че миналата зима глобите на снегопочистващите фирми за несвършена работа са били 3 млн. лева. „Плаща се само за реално свършена работа, това е заложено в договорите. Ако фирмите не си свършат работата, няма да получат пари и ще бъдат санкционирани, заяви столичният кмет.

Към момента са доставени 18 000 тона соли за началото на зимата за всички почистващи фирми. Налични са 180 снегорини с проверена техническа готовност. Общо машините заедно с камионите и другата техника са 220, съобщи Фандъкова и допълни, че са с няколко повече в сравнение с миналата година.

Тя припомни, че от миналата година машините разполагат и с GPS-система. Тази година има и допълнителни изисквания при необходимост фирмите да мобилизират и допълнително техника, това е техен ангажимент, посочи кметът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още