IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дават на концесия пристанищата Никопол и Бургас-запад

Бъдещите концесионери ще трябва да направят инвестиции за поне 20 млн. лв. във всяко от пристанищата

15:11 | 28.11.12 г. 1
Дават на концесия пристанищата Никопол и Бургас-запад

Пристанищата Никопол и Бургас-запад ще бъдат дадени на концесия, решиха министрите на днешното си заседание.

Концесионерите ще бъдат определени в открита процедура, а концесиите ще бъдат предоставени за срок от 35 години.

Правителството ще търси „сериозен, финансово стабилен частен инвеститор, който да поеме управлението и поддържането в експлоатационна годност на обекта чрез предоставяне на пристанищните услуги и извършване на съпътстващите дейности на терминалите“, посочва се в прессъобщение на Министерския съвет.

Бъдещите концесионери ще трябва да направят инвестиции за поне 20 милиона лв. във всяко от пристанищата, като 9 553 000 лв. от тях трябва да са вложени през първите седем години от срока на концесията.

Наскоро правителството реши да даде на концесия пристанищните терминали Русе-център, Тутракан и Видин-юг. Тече процедура за концесионирането и на пристанището Русе-запад. Вероятно ще се търси инвеститор и за пристанище Варна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
lyusien
преди 11 години
Браво Московски Заслужаваш аплаузи Продължавай със концесиите на ж п гари ж п линии -например София -Банкя София Перник София -Пловдив София -Мездра -летища части от автомагистрали дори отделни пътища мостове и тунели Колкото по се бавите да дадете летище сСофия на концесия толкова загубите са по-големи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още