IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Международна компания прояви интерес към концесията на пристанище Варна

С решение на транспортното министерство концесията временно е спряна

16:36 | 06.12.12 г.
Международна компания прояви интерес към концесията на пристанище Варна

Голяма международна компания е проявила интерес към концесията на пристанище Варна, стана ясно по време на инвестиционен форум в Лондон, съобщават от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Подготовката за отдаване на концесия на пристанище Варна е временно прекратена, показа преди дни проверка на Investor.bg. Има проблем с обособяването на териториите за концесия, което спира процедурата, става ясно от официалния отговор на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Интерес към инвестиции в България е заявила още и търговска верига за облекла, компания, която развива логистични центрове и две аутсорсинг компании, допълват от министерството, но на този етап без да уточняват имената на компаниите.

Инвестиционният форум в Лондон е част от кампанията на Българската агенция за инвестициите, чиято цел е да популяризира инвестиционните предимства на България. Проектът се финансира оп ОП "Конкурентоспособност". 

В дискусията в Лондон са участвали компании от широк кръг области - ИТ сектора, електрониката, финансовите услуги и производството на мебели и облекла.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още