IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 440 хил. лева утвърждаваме позитивния образ на България в ЕС

За Комуникационната ни стратегия тази година ще бъдат отпуснати общо 1 млн. лева от бюджета

14:30 | 30.01.13 г.
С 440 хил. лева утвърждаваме позитивния образ на България в ЕС

Общо 440 хил. лева ще бъдат отпуснати за утвърждаване на положителния образ на България като държава, членуваща в ЕС, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет. На своето заседание министрите са решили да отпуснат 1 млн. лева за комуникационната стратегия на страната ни за тази година. 

Средствата идват от държавния бюджет. Останалите 560 хил. лева ще бъдат предназначени за информирането на българите какви са правата им като граждани на ЕС и политиките на общността. 

Мерките са записани в Работната програма по стратегията за 2013 година. Международните дейности в нея са поверени на дипломатическите ни представителства в чужбина. 

По време на правителственото заседание министрите се запознаха с дейността по комуникационната стратегия през миналата година. Приет беше отчетът на работната програма за 2012 година.  

Комуникационна стратегия на България във връзка с членството в ЕС беше изготвена през 2006 година. Още тогава дейността й беше разделена на две части - в международен и национален план.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:54 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още