IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Топлофикация-София" ще обжалва наказанието на КЗК

Няма основание за санкцията, а и глобата е изчислена грешно, заявиха от топлофикационното дружество

17:08 | 25.02.13 г.
"Топлофикация-София" ще обжалва наказанието на КЗК

В законно установения срок от 14 дни „Топлофикация – София“ ще обжалва наказанието, наложено от Комисията за защита на конкуренцията. Решението е неправилно и необосновано, а размерът на наложената глоба не е коректен спрямо реалните приходи на дружеството от дялово разпределение на топлинна енергия през 2011 година, заявяват от дружеството.

По-рано днес КЗК наложи санкция в размер на 338 хил. лева за злоупотреба с господстващо положение на пазара за разпределение на топлинна енергия. Жалбата е подадена от фирмата „ПМУ Инженеринг“.

От своя страна от „Топлофикация – София“ твърдят, че компанията е оттеглила своите претенции към топлофикационното дружество и е поискала спиране на процедурата. „Въпреки това обаче КЗК е решила да не се съобрази с искането на фирмата топлинен счетоводител и се е самосезирала по казуса“, допълват още от „Топлофикация – София“.

Софийското дружество побърза да успокои и страховете на потребителите, че тази глоба ще бъде начислена в сметките и припомни, че столичани плащат според показанията на топломерите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още