IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Засилен интерес към балнео туризма отчитат от бранша

Делът на балнетуризма в общия туристически продукт ще се засилва, смятат представители на отрасъла

15:05 | 01.04.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Засилен интерес към балнео туризма отчитат от бранша

Все повече се засилва интересът към балнео и спа туризма в района на южното ни Черноморие. За това съобщи  пред БНР председателят на Управителния съвет на Бургаската регионална туристическа асоциация (БРТА) Соня Енилова, която коментира тенденциите в бранша и очакванията за новия летен сезон.

По думите ѝ с времето балнеотуризмът става все по-важна част от туристическия продукт на страната ни.

„Самият факт, че през  май Европейската асоциация по балнео и спа туризъм ще проведе своя ежегоден конгрес в град Поморие, е едно признание към страната ни, че балнеотуризмът е важен компонент в туристическото ни предлагане“, обобщи Енилова.

Наблюдатели от бранша определят като обнадеждаващ стабилния интерес към страната ни по време на международните туристически борси, които по традиция се провеждат в края на зимата с цел уговаряне на летния сезон.

По данни на БРТА от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) очакват около 7-8%  ръст на летовниците от Германия и скандинавските страни. Българската ривиера ще посрещне и рекорден брой рускоезични гости.

„Туристическият пазар вече търси други вид продукти. Става дума не само за такива, свързани със стационарните морски ваканции, а и за организираните на място познавателни турове с посещения на нови и непознати места, на културни и исторически обекти, а също и на територии със запазена природа, като природния парк Странджа“, коментира още председателят на браншовата асоциация. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още