IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БДЖ отново търси кой да охранява имуществото й срещу близо 6 млн. лв.

Първата обществена поръчка за охрана на дружеството бе спряна от Комисията за защита на конкуренцията през февруари

11:24 | 02.04.13 г. 1
<p>
	Снимка:<em> БДЖ</em></p>

Снимка: БДЖ

Ръководството на „БДЖ-Пътнически превози“ отново пусна обществена поръчка за намирането на фирма, която да охранява имуществото на компанията за срок от 3 години срещу близо 6 млн. лв, показа справка на официалния сайт на компанията.

Това ще е вторият опит на управителите на железницата да ангажират външен охранител чрез обществена поръчка. Първият опит на холдинга бе спрян от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) през февруари тази година. Тогава антимонополният регулатор отмени публичната покана с аргументите, че част от заложените в процедурата изисквания към кандидатите за изпълнители нарушават разпоредбите на Закона за обществените поръчки (ЗОП).

Решението на комисията дойде след жалба от страна на дружеството "Бюро за охрана и сигурност – ИТ". Компанията бе един от общо шестимата участници, закупили документация за участие в процедурата, стана ясно от публикуваното на интернет страницата на КЗК решение за спирането й. 

Самата поръчка е за избор на охранител за 37 обекта на "БДЖ – Пътнически превози" в цялата страна, от които около една четвърт са в района на София. Сред охраняемите активи са включени, както сгради и складове на компанията, така и машини, съоръжения и т.нар. подвижен железопътен състав и др.

Прогнозната стойност на поръчката е 5,86 млн. лв. без ДДС, а срокът – 3 години. Избраният от държавното дружество критерий за оценка е "икономически най-изгодна оферта", като се разглеждат два основни показателя – единият е технически, а вторият е предложената цена за охранител. Според изчисленията на компанията за изпълнението на поръчката ще са необходими 271 охранители.

Самото плащане на сумата ще бъде на месечен принцип в продължение на 36 месеца, какъвто е и срокът на обществената поръчка.

Участници в процедурата могат да бъдат всички български или чуждестранни юридически и физически лица, както и обединения между тях, които отговарят на изискванията на Закона за обществените поръчки.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
tytahkamoh
преди 11 години
80 % от информацията в тази статия не отговаря на действителността!!! Но и репортерите хляб ядат и деца хранят, така че все нещо трябва да се напише, било то и художествена измислица !!!:))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още