IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работодатели все пак подадоха декларации за имущество в Сметната палата

От 2404 задължени лица обаче са подадени едва 523 декларации на този етап, уточняват от палатата

13:39 | 11.04.13 г. 8
Работодатели все пак подадоха декларации за имущество в Сметната палата

Въпреки заявеното нежелание да изпълнят разпоредбите на Закона за публичност на доходите на лицата, заемащи висши длъжности, представителите на работодателските организации все пак подадоха декларации за имуществото си в Сметната палата.

Справка на сайта на институцията показа, че своите имоти са обявили Огнян Донев (КРИБ), Сашо Дончев (БСК), синдикалните лидери Пламен Димитров (КНСБ) и Константин Тренчев (КТ „Подкрепа“), както зам.-председателят на БСК Камен Колев, но пък председателят Божидар Данев е спестил това свое задължение, на този етап. 

От Сметната палата уточняват, че участниците в тристранния съвет е трябвало да изпратят списък с ръководните органи. Това задължение не са спазили Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Припомняме, че работодателските организации се противопоставиха на промените в закона, предложени от Яне Янев. Мотивът им е, че те декларират доходите си в данъчните служби, а не участват в разпределянето на публични средства, за да е нужно да подават подобни документи, доказващи, че не се облагодетелстват от тях. За да избегнат това свое задължение, представителите на работодателските организации напуснаха тристранния съвет. 

Декларациите трябваше да бъдат подадени до 9 април. От Сметната палата уточняват, че на този етап са получили 523 декларации. Според промените в закона обаче задължени да подадат декларации са 2 404 нови лица. Те са представители на участниците в Националния съвет за тристранно сътрудничество (706 души), енергийните дружества (229 души) и ръководителите на политически партии (1469 души). 

Декларация е подала Меглена Кунева, както и ръководители на нейната партия "България на гражданите", сред които Даниел Вълчев и Прошко Прошков. 

Декларация по силата на промените е подал още и ръководителят на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Михаил Андонов, срещу когото прокуратурата започна наказателно производство, заради подозрения за престъпна небрежност при управлението на Националната електрическа компания (НЕК). Своите задължения по силата на новия закон са изпълнили още представителите на компаниите, чиято дейност се регулира от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) – енергийните, топлофикационните и ВиК-дружествата.

От институцията уточняват, че все още тече срокът за получаване на декларация по пощата. Те ще бъдат допълнително публикувани на сайта на палатата. Глобата за неподадена декларация е между 1000 и 1500 лева.

Пълния списък с декларациите на новите лица можете да намерите на сайта на палатата

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 0
kane
преди 11 години
А Даниел Вълчев спинка вечер в новата си къщичка във Варна, забравил да каже за колко я е купил човека, но пък си има 600 000лв в кеш и си е ерген май... има ли желаещи..Г-жа Кунева има 300кв.м. апартаменти в СФ+300 000лв кеш за спокоен сънМиро Севлиевски от новото време вярва че на акциите "ще им дойде времето" и е инвестирал и в чужбина и у нас, но си е направо беден само 70 000лв кеш и мноого кредити. Миро недей така. Излагаш елита. Обагати се. Или ти след като си разбрал как се търгува по чуждите борси си разбрал и как се открива офшорна сметка... разбирам!Прощко Прошков няма Прошка има само 200 софийски кв.. така ли е наистина!?! Нап пак спишРосица Лисичкова не случайно носи това име. Тя има 240 000акции от ИКПД АДСИЦ, закупени по 2 лв, сега незная колко са , но това е 1/2 милион само за да се закупят! +Депозити за над 1/2 милион + вземания за над 1/2 милион = мин. 1.5 милиона лева. А и е от новото време. ей спиш ли нап...Огнян Донев и Росица си плачат за данъчни проверки....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 0
kane
преди 11 години
Вижте и на Вселен Марешки декларацията. Любен Дилов и Найден Зеленогорски бледнеят пред него... със съпругата си притежава 100 оод-та и 15 недвижими имота и си спят на 1 000 000 кеш всяка вечер и после как да се притесни този човек за гражданите на Варна. Палели си били. Гладни били. Еми.. капитала дава спокойствие, а НАП!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
kane
преди 11 години
Брей че богати инспектори към Инспектурата на Висшия Съдебен Съвет!имах време, разгедах.. има инспектори със 300 000 - 400 000лв в кеш в сметките! Аз бачкам като луд и при тези цифри ми се завива свят.. и всички с няколко апартамента...Интересно официално четиво. Чудя се това дето нефигурира в някои от декларациите какво ли е..Албена Костова например - инспектор в ИВСС + мъжа и имат над 400 000лв кеш в сметки + над 600 000лв в акции + няколко апартамента по 200кв.м в СфНАП чете ли ги тези декларации и как става това със заплатаИскам сега ревизия на всичко обявено и придобито да се засече и да отговаря на официялния доход, за който е платен данъкНе само за този пример,а за всичкиЕй тогава живота в РБ ще е маааалко по-справедлив. Съвсем малко обаче
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 4
bgMan
преди 11 години
Вие двенките преждеписали ме разсмяхте от сърце. Объркали сте форума.Наистина ли мислите хората за толкова прости или е само за пари?Други "услуги" предлагате ли и каква е тарифата?Може и снимки да си постнете ако искате но Янев няма да го повдигнете по-горе отколкото му се полага на тая продажна балалайка с обратен начин на мислене по нЕкои важни ориентации? :))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 4
Karimali
преди 11 години
Добре, че Янев оказа натиск, е да излязат на светло някои персони нон грати. Вижте хора, Янев още не имал възможност да влезе в истинската власт, а вече оказва положително влияние и защитава интересите на обикновенния човек. Много му е приемлива програмата с приоритетите- точно корупцията ни е..ва майката на заплатите и ни докара до просешка тояга. Плътно съм за Яне Янев и смятам, че може да ни избави от натиска на цялата тая ***, която ни бърка в джоба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
Anna_12
преди 11 години
Само Яне Янев предлага разумни промени. Дано да има и последователи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още