IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три чужди фирми с оферти за цинковото производство в ОЦК

Оnet, SCN Lavalin и Ausenco участват в конкурса за главен изпълнител на проекта за обновяване на завода за цинк

14:05 | 11.04.13 г.
Три чужди фирми с оферти за цинковото производство в ОЦК

Onet, SNC Lavalin и Ausenco са трите фирми, които участват в заключителния етап на конкурса по избор на главен изпълнител за изграждане на цинковото производство в Кърджали. Те подадоха оферти след предварителни огледи на площадката.

Предстои предложенията на компаниите за изграждането на новия завод да бъдат разгледани и коментирани с тях от инвеститора, се казва в съобщение на ръководството на цинковия завод.

Водещ критерий е предложението за технология, което трябва да отговаря на съвременните технологични изисквания. Цената и времето, за което всяка от трите фирми ще може да се справи с изграждането на новото цинково производство, са другите основни фактор за избор на изпълнител.

Според собственика на цинковия завод „Хармони 2012“ ЕООД и трите компании са лидери в бранша.

Onet е френска компания, специализирана в монтаж и извеждане от експлоатация на ядрени реактори. Предоставя услуги в ядрения сектор в цял свят. В края на миналата година печели търг, свързан с актуализация на анализите на басейна за отлежаване на касетите на блокове 5 и 6 на АЕЦ „Козлодуй“. Дружеството има голям практически опит в сферата на цветната металургия.

SNC Lavalin е най-голямата компания за инженеринг и строителство в Канада. Дружеството има опит в много национални и международни проекти, свързани с изграждане и модернизация на мощности за производство на цинк.

Австралийската фирма Ausenco развива дейността си в пет основни направления на инжинеринга: енергетика, околна среда и устойчивост, полезни изкопаеми, инфраструктура и управление на проекти. Компанията има опит в реализиране на проекти в областта цветната металургия, включително и в производството на цинк в Канада, Лаос, Замбия и други.

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още