IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Василев: Предстоят персонални промени в МИЕТ

При встъпването си в длъжност служебният икономически министър поиска оставката на Иво Маринов, който обаче опази поста си с подкрепата на туристическия бранш

13:53 | 17.04.13 г. 1
Василев: Предстоят персонални промени в МИЕТ

За предстоящи промени в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма предупреди служебният министър Асен Василев след края на правителственото заседание днес (17 април), съобщи БТА. "Очаквайте включване много скоро време", коментира той, но отказа да назове имена. 

В началото, когато започнахме работа в министерството, дадохме кредит на доверие на всички колеги, за да може те да си свършат работа и да преценим доколко добре и компетентно могат да си я свършат. Този кредит на доверие се изчерпва доста бързо, каза още министърът.

Припомняме, че още в първите си дни на поста министър Василев освободи заместник министърът Иво Маринов, който отговаряше за развитието на туризма в кабинета "Борисов".

Напускането на Маринов обаче предизвика бурни протести от страна на туристическия бранш с мотива, че той познава проблемите на сектора и промяна месеци преди началото на активния туристически сезон би била грешка. 

В крайна сметка служебният премиер Марин Райков се съобрази с искането на бранша и остави Маринов на поста му.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
jelenski
преди 11 години
ГЕРБ доказаха, че могат да крадат във всяко направление. А служебният кабинет е просто ГЕРБ под прикритие
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още