IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сергей Станишев: Няма коалиция "Всички срещу ГЕРБ"

БСП ще поиска свикване на Народното събрание възможно най-скоро и предлага датата 21 май за първото заседание на депутатите

12:23 | 17.05.13 г. 12
<p>
	<em>Трябва да се действа, категоричен е лидерът на БСП Сергей Станишев след срещата си Росен Плевнелиев.</em> Снимка: БТА</p>

Трябва да се действа, категоричен е лидерът на БСП Сергей Станишев след срещата си Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

Не може да се говори за коалиция всички срещу ГЕРБ, в същото време и формулата  "тройна коалиция" е дискредитирана обществено и не може да проработи. Това обяви лидерът на социалистите Сергей Станишев след консултации при президента Росен Плевнелиев.

В тази тежка ситуация, до която ГЕРБ докараха хората и страната, държавата не може да се решава на базата на просто партийни сметки, отговори той на упреците, че се готви коалиция между БСП, ДПС и „Атака”. Имаме експерти, ще водим разговори с всички, важното е парламентът да започне ефективна работа и да се формира правителство, обобщи Станишев.

Никой не желае да разговаря с ГЕРБ, каза още Станишев, попитан дали БСП и ДПС имат договорка с "Атака" за подкрепа на кабинета Орешарски.

Първото заседание на новия парламент да е на 21 май, е поискала БСП. "Предложихме да е на 21 май, тогава е хубав християнски празник - Св. св. Константин и Елена", обясни лидерът на партията. Важно е парламентът да се свика и да започва работа по проблемите, които хората поставиха на дневен ред и по време на протестите. 

Държавният глава нито се е съгласил, нито е отказал тази дата. Институциите трябва бързо да се захващат за работа. Страната има нужда от програмно правителство с ясни приоритети, от хора, които ще работят прозрачно, настоя за пореден път Станишев.

ГЕРБ да престанат с театралните представления, призова още соцлидерът, като отново заяви, че бившите управляващи си противоречат в действията и намеренията - "хем ще правят правителство, хем ще жалят изборите", удиви се Станишев.

ГЕРБ искат да хвърлят страната в хаос. Искат още едни избори, защото не им излиза сметката, заключи председателят на соцпартията.

„Българите искат правителство, което да се захваща с реалните проблеми, с мизерията, с липсата на работа, на поминък, доходи и със спешните неща, които засягат майките и децата, здравеопазването, цените на лекарствата и цените на тока. Трябва да се действа!”, категоричен беше лидерът на БСП по-рано на влизане при президента.

Ще търсим най-кадърните хора с решителност, с отговорност. В тази ситуация България се нуждае от програмно правителство, заяви Станишев.

„Всички трябва да бъдат много солидни експерти, не да бъдат търсени по кръстовища на републиканската пътна мрежа, както правеше Бойко Борисов, и да се сменят през няколко месеца“, изтъкна соцлидерът.  „Ще търсим не работа за хора, а хора за работата“, обобщи той.

Сергей Станишев определи като абсурдна ситуацията, при която партията, която е победител, иска касиране на изборите. „Всъщност кой иска касиране на изборите – тези, които ги правиха! И шефовете на МВР по места и служебното правителство като цяло и областните управители – всички са на ГЕРБ”, заяви лидерът на БСП.

По думите му мотивът, който бе изтъкнат на вчерашната пресконференция на ГЕРБ, е нелеп. „Вече се произнесе ЦИК. Вярвам, че никоя институция, която има право да внесе такова искане до КС, няма да се ангажира, защото това е неуважение към българите, които гласуваха”, категоричен е Сергей Станишев.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 2 rate down comment 0
MVA123
преди 11 години
Този плъх, няма ли кой да го махне. В тази партия няма ли здраво мислещи хора. Той е винаги "печеливш". Боже, вразуми юрода. Този конфронтист, ще бъде линчуван скоро от обществото. Трябва да бъде съден за насаждане на национална омраза и насъстване на обществото с цел извличане на персонални облаги за него и неговото обкръжение. Тук не става въпрос за обикновените и отрудени хора, които подкрепят тази партия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 9 rate down comment 2
i_ivanov80
преди 11 години
Сергей Станишев е национален предател и срам за България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 1
georgi_shum
преди 11 години
Много точно кзано, като целта - да седне на мястото на Барозу догодина. Което му е истинската цел и причина за всички тези циркове. За това на всяка цена му трябват "спечелени" избори.. Затова и пробутва Орешарски.. Затова и бяга като дявол от тамян от нови избори..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 20 rate down comment 1
data
преди 11 години
Станишев направи една 100 годишна партия зависима от мафиотите от ДПС и *** от Атака . Само за да може да каже на конгреса че е спечелил управлението ! Мухааааааа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 22
Vesko94
преди 11 години
Станишев е прав, няма коалиция "Всички срещу ГЕРБ", има ГЕРБ срещу всички, за това са си виновни само те.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 13
Vesko94
преди 11 години
Еми аз не знам политик, който да не се е облагодетелствал от политиката, без значение червени, сини, зелени и какви ли не още...Стига с тъпотиите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 19 rate down comment 0
bgMan
преди 11 години
Има една известна крайбрежна улица в скъп френски курорт. Там на нея цялото политбюро на БСП има собствени топли местенца и не са купени с кредити а с комисионни по руски договори. Ако не вярваш опитай се да намериш къде потъва Р. Овч., Сергейчо, Петър Димитров, Мая Манолова, Георги Първанов, Емилия Масларова и въобще всички от ИС на БСП по време на почивки и отпуски.Въпрос на време е да се издънят и да се появят папараци да ни покажат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 16
Vesko94
преди 11 години
Пак се почна с глупостите в този форум....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 22 rate down comment 1
bgMan
преди 11 години
Има обаче коалиция "Да продадем България на Русия".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 1
data
преди 11 години
*** - сигурно най-накрая се е усетил в каква помийна яма е скочил . Ха-ха-ха-ха-ха Сигурно неговите партньори от ДПС са му показали "правилния" път :):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още