IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: ДПС са се разбрали с "Атака" за кабинет

Касирането на изборите няма да е през президента и МС, каза експремиерът

11:45 | 17.05.13 г. 34
<p>
	<em>Започнаха консултациите на президента с партиите, които влизат в 42-то НС. </em>Снимка: БТА</p>

Започнаха консултациите на президента с партиите, които влизат в 42-то НС. Снимка: БТА

Вече е ясно, че ДПС и БСП са една партия, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като се срещна с президента Росен Плавнелиев, за да уточнят датата на първото заседание на новия парламент.

Според него обаче двете партии работят по въпроса да отцепят част от групата в НС на ГЕРБ, която да ги подкрепя, ако съставят правителство.

Ще видим какво ще стане след 4-5 дни, когато се събере парламентът, коментира Борисов. Той съобщи, че е казал на държавния глава, че ще се съобрази с датата, която определят другите партии за свикване на тържественото заседание на 42-рото Народно събрание.

„С вчерашната пресконференция постигнахме един ефект и той е, че по безспорен начин е ясно, че след като втората и третата партия не искат касиране на изборите, това означава, че те признават нашата победа и служебното правителство си е свършило работата”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Той призна, че си е направил и извода, че на тези избори за ДПС са гласували с 200 000 души по-малко, като гласовете им са отишли при БСП.

Според него вече е видно, че БСП и ДПС са се разбрали с „Атака” или подвеждат депутати от ГЕРБ. Сценарият, който ще разиграят, е няколко депутати от „Атака” да я напуснат и да подкрепят ДПС и БСП, смята Борисов. Експремиерът каза, че не знае дали Искра Фидосова се е обаждала на Волен Сидеров, както твърди той, за да търси подкрепа от него.

Бившият премиер обясни, че ГЕРБ е наела юристи, за да определят механизма, по който ще се касират изборите като консултант им е бившия конституционен съдия Георги Марков.

Касирането няма да стане през президента, нито през МС, увери той и добави, че жалбата ще бъде пусната до няколко дни.

В момента, в който ни бъде връчен мандат, ние сме длъжни заради над 1 милион избиратели гласували за нас, да предложим кабинет, не очаквам той да е подкрепен, хората трябва да видят какви експерти съм предложил, повтори становището си той.

Според Борисов коалиция между БСП, ДПС и „Атака” е най-тежкото, което може да се случи. В същото време той предупреди, че когато са 120 срещу 120 депутати, не може да има стабилно управление. Най-добре е да се направят нови избори и да влязат и малки партии, настоя Борисов.

Мен с кого ли не ме сравниха. Станишев със Сталин, Лютви Местан с Кадафи, не обръщам внимание, ако имаха достойнство щяха да поздравят победителите, коментира още той.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

21
rate up comment 7 rate down comment 2
v_tin
преди 10 години
Приятел, не те знам от къде си нито ме интересува кой си. Понеже си писал за програмата на ДПС, погледнах дали за това става въпрос http://***.dps.bg/elections/platforma-2013.aspx, извинявай но аз бих написал по добра. Погледни просто като обем програмите на атакистите http://ataka.bg/Programa_ATAKA_PLAN_full.pdf и съкратения вариант http://ataka.bg/Programa_ATAKA_PLAN.pdfБез да съм фен на Сидеров, но бих избрал неговата програма пред същата на ДПС- просто всичко е описано/в прекалено розови и черни краски/А между другото жена ми беше застъпник в една от секциите и според нея са се раздавали по 50 лв направо в коридорите на училището за глас за ДПС. В нейната секция печели ДПС с около 80%
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 6 rate down comment 1
MVA123
преди 10 години
Ти си от турския етнос. Нямам против теб, но имам против твоите лидери и фактът, че ти определяш как да живея. Аз не ти преча, не ми пречи и ти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 8 rate down comment 1
nobel
преди 10 години
Моля ти се кажи ми какво пиеш, та си такъв оптимист. Знаеш ли как ми се иска и на мене да вярвам, че нещата ще се оправят и то точно сега. Издай ми моля те тайната. Тоя коментар като гледам трябва да си го писал в 3 часа посреднощ. Тука не може да няма намесени някакви стимуланти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 26 rate down comment 3
georgi_shum
преди 10 години
Не казвам, че Цветанов е лош или най лош. Просто го направиха обществено неприемлив. Голяма част от хората - по едни или други причини харесват Борисов и това е факт. А и ГЕРБ без него засега не може. Това обаче не се отнася за Сергея. Този човек, с болните си амбици е вреден първо за собствената си партия, след това и за държавата. Колкото по бързо нормално мислещите социалисти и ляво мислещи хора разберат това и го изгонят, толкова по добре за ВСИЧКИ. Та това са N-тите на брой избори, който той губи за БОГА... Най важното за нацията е това напрежение и разделение между хората да спре. Затова ни трябва общо, приоритетно насочено, експертно, съвместно управление на двете най големи политически сили. Другото лека полека ще се оправи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 18 rate down comment 1
data
преди 10 години
Е то това е ясно още преди изборите и докато селянина от Банкя се усети , Станишев попадна в клопката на ДПС ! Сега единственият изход са предсрочни избори . Само ми е интересно кога Орешарски ще се усети че вече са му сложили главата на дръвника
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 17 rate down comment 5
georgi_shum
преди 10 години
От няколко дни пиша и тук в в днес.бг, че най разумният вариант е правителство ГЕРБ - БСП, но не сега, а след бързи нови избори. На които ГЕРБ без Цветанов, БСП без Сергея и кликата му. Най приемвливия вариант - БСП начело с Гоце. Така напрежение между тях, а и в обществото чувствително ще спадне. Независимо коя от двете е първа, правят правителство заедно с мандат не повече от 2 години и точно и ясно изписани приоритети и цели. Без маргинални и клиентелистки партии като АТАКА и ДПС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 6 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
Ставаше въпрос за каналите на вътрешното разпространение и продажби.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 21 rate down comment 2
bgMan
преди 10 години
Сега щели да влизат пари значи... :)))))))))Кой *** или супертрейдър налива пари в една продънена дупка пълна с корупция и социалистически издънки?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 24 rate down comment 3
bgMan
преди 10 години
Такъв генерален извод се прави след като докажеш че България вече не е разграден двор. Щото аз много се съмнявам в това.БСП и ДПС са невероятни виртуози в това да вършат нещата подмолно с верига от подставени лица.Обаче ако след 4 години току виж се окаже, че някак си дълговете на България към Русия са необслужваеми и последните печеливши държавни активи преминат в руски ръце като обезпечение, ще седиш като гладно и наакано едномесечно супертрейдърско бебче.По време на Тройната коалиция всички канали за разпространение на наркотици в цяла южна България плащаха някакъв % лично на Ахмед Доган срещу неговата политическа протекция. Сега Местан уж смени Доган. Да видим дали схемата ще остане или ще изчезне.На това ли му викаш "неразграден двор"???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 11 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Определено следват няколко интересни дни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още