IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изваждат от експлоатация стари пещи от ОЦК - Кърджали

Това е първата стъпка за модернизацията на линията за производство на цинк

10:29 | 20.05.13 г. 1
Изваждат от експлоатация стари пещи от ОЦК - Кърджали

Започва модернизацията на цинковото производство в ОЦК - Кърджали, става ясно от официално съобщение от един от новите собственици на предприятието - "Хармони 2012". От експлоатация ще бъдат извадени индукционни пещи, които са част от старата линия за производство на цинк. 

От компанията уточняват, че пещите са произведени преди 25 години и са неефективни и остарели в технологично отношение. По тази причина те няма да могат да бъдат използвани в новото цинково производство. Освен това пещите са и в лошо техническо състояние.

Според плановете на „Хармони 2012” в оловно-цинковия комбинат ще бъде изграден изцяло нов топилен цех, който ще отговаря на всички съвременни технологични, екологични и производствени изисквания, които са заложени като основни критерии при избора на главен изпълнител.

Припомняме ви, че "Хармони 2012" стана собственик на част от активите на кърджалийския металургичен завод. Компанията инвестира 8,6 млн. лева за покупката на цинковото производството. "Хармони 2012" е регистрирана на Вирджинските острови, а в България нейн представител е 31-годишният Илия Цанов. 

Оловното производство в ОЦК пък беше закупено от Първа инвестиционна банка (ПИБ). 

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 3
THE TRADER
преди 11 години
Тази статия е тежко манипулативна!!! Това може да доведе до заблуда неинформирани или такива без опит инвеститори! Не може да се говори и пише за модернизация на ОЦК Кърджали, защото това е търговско дружество, което няма активи и няма нищо общо с бъдещата модернизация! Ако бях достатъчно последователен, щях да изпратя сигнал до КФН за манипулация или опит за манипулация чрез тази статия! Но на този етап е достатъчно да Ви го кажа по този начин, защото не може да имате претенции за водещ икономически сайт и да пишете по този начин!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още