IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Засега Орешарски изпълнява програмата на ГЕРБ

Бившият премиер визира заявките на БСП, че няма да се повишават данъците и да се възобновява проектът „Белене“

11:43 | 27.05.13 г. 5
Борисов: Засега Орешарски изпълнява програмата на ГЕРБ

                                                                                                               От: Камелия Цветанова

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е останал с впечатлението, че социалистът Пламен Орешарски изпълнява програмата на ГЕРБ. 

„Радвам се, че от това, което чувам, което се изнася в медиите, Орешарски засега стриктно спазва нашата програма. Няма да вдига данъците, което е хубаво и дано го спазят, няма да строят АЕЦ „Белене, защото те знаеха, че лъжат и че няма пари за това”, коментира Борисов. 

Той добави, че е доволен и от намерението на БСП да вдигне парите за майчинство на 310 лева, което неговото правителство отказа да направи и след като подаде оставка, го призна като грешка.

Остава да чакаме да решат дали ще върнат тютюнопушенето в обществени сгради, което е в пряка конфронцанция на твърдението им, че ще работят в здравеопазването усилено, каза Борисов и уточни, че тютюнопушенето и здравеопазването няма как да вървят заедно.

Лидерът на ГЕРБ отказа да отговори на въпроса дали неговите депутати ще се регистрират утре на заседанието на НС, което ще е извънредно заради избора на правителство. „И утре е ден и трябва да си изкарате заплатите”, обърна се той към журналистите.

Според него обаче е напълно очевидно, че БСП и ДПС няма как да си сформират сами кабинет, след като общо има 120 депутати и им трябва поне още един глас.

Не виждам логика в това да се обявява, че утре ще има правителство без подкрепата на „Атака” и без подкрепата на ГЕРБ, след като чисто математически БСП и ДПС имат 120 гласа, явно има някаква комбинация, трик, който ще ни бъде приложен, отсече Бойко Борисов. 

По-рано той се срещна с европейските посланици, за да им се извини за поведението на депутатите от „Атака”, които седнаха на местата си в пленарна зала, докато звучеше химна на Европа по време на тържественото заседание на парламента. "Като българин искам да се извиня, че бях в зала, в която вие бяхте наречени „дебелобузи чичковци", каза той пред дипломатите, като визира думите на лидера на "Атака" Волен Сидеров на първото заседание на новия парламент.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 7
rumen221
преди 10 години
ДА НИ Е ЧЕСТИТО ПРАВИТЕЛСТВО ПОДКРЕПЕНО ОТ 217 ГЛАСА!!!Защото БОКО заяви:1. Радвам се, че от това, което чувам, Орешарски засега стриктно спазва нашата програма. (БРАВО ПРОБЛЕМИ НЯМА!)2. Позорно е Българското правителство да е подкрепено от ултра-националисти (БРАВО - ПРОБЛЕМИ НЯМА!))МЕЖДУ ТРИТЕ ОЛИГАРХИЧНИ ПАРТИИ НЯМА НИТО ПРОГРАМНИ, НИТО СИДЕРОВИ ВЪЛНЕНИЯ"И- ГРАБЕЖИТЕ МОГАТ ДА ПРОДЪЛЖАТ, НО СЪС СМЕНЕНА ВЪЛЧА КОЖА И СЪЩИЯ ВЪЛЧИ НРАВ...!!!.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 7
rumen221
преди 10 години
ПРИЯТЕЛИ,- КАТО ГЛЕДАМ СЛОВЕСНИТЕ ПЛОНЖОВЕ И САРТОМОРТАЛЕТА НА БОКО, НИЩО ЧУДНО ДО ВТОРНИК ДА ЗАЯВИ, ЧЕ ВИНАГИ Е БИЛ Е ЧЛЕН НА... БСП...!?!?!..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още