IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отделно министерство за малкия и среден бизнес поиска Лукан Луканов

Забраната за тютюнопушене беше удар за бизнеса, е мнението на председателя на Съюз "Произведено в България"

21:18 | 27.05.13 г. 1
<p>
	Сградата на Министерския съвет в София. Снимка: ЕК</p>

Сградата на Министерския съвет в София. Снимка: ЕК

Трябва да има отделно министерство за малкия и среден бизнес в България, каза Лукан Луканов, председател на Съюз „Произведено в България”, в ефира на Bulgaria On Air. По думите му подобни ведомства има в много западноевропейски държави.

„Очаквам това министерство да бъде разделено“, заяви Луканов, визирайки мегаструктурата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Според него, ако ведомството остане в този вариант, в следващите месеци отново ще се говори само за енергетиката и нито дума за бизнеса.

Председателят на „Произведено в България“ каза, че най-вероятно отново няма да останат никакви средства за представителите на малкия и среден бизнес в страната, защото лидерът на БСП Сергей Станишев и бъдещият премиер Пламен Орешарски са обещали допълнително пари за майките, по триста лева за първокласниците, енергийни помощи, както и преразглеждане на пенсионната възраст.

Според Луканов тези мерки биха спънали развитието на бизнеса в страната.

„Общото благо на страната преминава през средния бизнес“, коментира той и допълни, че новото ръководство на ресорното министерство трябва да създаде отделна структура, която да се занимава с акта на ЕС за малкия и среден бизнес, който представлява система от преференции, и да го имплементира в националното законодателство.

Луканов засегна и темата за тютюнопушенето на обществени места, като изрази несъгласие с решението на бившите управляващи за пълната забрана. По думите му ходът не е бил разумен, защото е нанесъл удар на бизнеса и „можеше да изчакат“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
edimi
преди 10 години
Този господинчо в качеството на какъв менторствува? Докато такива "кадри" са "активни", нищо добро не чака БГ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още