IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Татяна Дончева: Единственият министър от квотата на Орешарски е Чобанов

Има добра симбиоза между БСП и ГЕРБ, смята бившият депутат от "Коалиция за България"

08:44 | 06.06.13 г. 24
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Татяна Дончева: Единственият министър от квотата на Орешарски е Чобанов

"Пламен Орешарски не трябваше да се оставя да чете списък с министри, които са му спуснати", смята бившият депутат от "Коалиция за България" Татяна Дончева. Според нея единственият министър от "квотата на Орешарски" е финансовият министър Петър Чобанов.

Пред "Нова Телевизия" Дончева разкри своите подозрения, че новото правителство е назначено от "задкулисни кръгове" и има добра симбиоза между БСП и ГЕРБ. Тя посочи за пример изборът на вътрешен министър. За Дончева Цветлин Йовчев е лично назначение на Бойко Борисов.

Случващото се в момента в сектора на сигурността показва още, че има опит за запазване на ГЕРБ и Бойко Борисов и затова е жертван Цветан Цветанов. Ако обаче улицата не бъде успокоена, може да бъде пожертван и бившият премиер, допълни още Дончева.

На въпрос дали ще има присъда за бившия вътрешен министър, Данчева заяви, че в обвинението са включени "рядко използвани текстове", по силата на които всеки началник би могъл да бъде обвиняем. Няма конкретни обвинения и събрани доказателства срещу подслушването, смята тя.

В същото време обаче Дончева заяви, че главният прокурор Сотир Цацаров изглежда "нормален магистрат, който се опитва да си свърши работата".

"Промените в структурата на системата на сигурността са Гестапо", заяви категорично Дончева и допълни, че ДАНС не би трябвало да има функции, които ѝ се приписват. За нея това е опит на "задкулисните кръгове" да контролират контрабандните канали.

На въпрос защо няма реакция от партньорските организации, Дончева заяви: "Европейската комисия и НАТО не са ни гувернантки - ние сме им последна грижа. Нашите проблеми са си наша работа". 

Припомняме, че Татяна Дончева беше депутат от 38-то, 39-то и 40-то Народно събрание, избрана от "Коалиция за България". През 2009 година се кандидатира за лидер на БСП, но загуби от Сергей Станишев.

След това тя напусна партията и създаде Движение 21, което заявява, че се "обединява около каузата на промяната и европейското бъдеще на България активни граждани, които споделят демократичните ценности свобода, справедливост и солидарност".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

20
rate up comment 1 rate down comment 0
serafima
преди 10 години
Абсолютно съм съгласна с Хахото. Общувала съм малко с Татяна. Всички зададени въпроси бих задала и аз. И като нямам отговор (и няма да имаме), не уважавам да ни поднася нейните "избрани истини".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 0 rate down comment 3
kalendar
преди 10 години
да, страхо, а шефа ти, на чиято хранилка си е различен-той е стожер на морала в републиката. Аман от необразовани манипулаторчета. А това, че ти допада ти показва само манталитета. Но няма да говоря повече-казал съм какво можеш да направиш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 2 rate down comment 0
Hahoto
преди 10 години
За да преценим обективно казаното от Дончева в поредното й бомбастично интервю, трябва да си зададем няколко въпроса:- Защо Татяна Дончева активно съдейства за скандалната поправка в Наказателния кодекс, която сведе до минимум наказанията за сводничество. От нея се възползва известният рапър" Ванко 1, който се измъкна с условна присъда.- Защо в последния момент преди приемането на Закона за досиетата в края на 2006 г. Дончева вкара няколко текста, позволяващи бивши агенти на Държавна сигурност да не бъдат разкривани с мотива, че са агенти и на сегашните служби. Така на практика законът стана вредно половинчат и изключително удобен за манипулации, а осветяването на основни фигури в сегашното управление на държавата и ключови институции на практика беше предотвратено.- Защо Дончева най-активно от всички в тройната коалиция участва в стопирането на Закона за конфликт на интереси, което вбеси Европейската комисия. С предложените изменения тя фактически помогна на колегите си в парламента, които са се оплели в роднински обвързаности, да избегнат подаването на декларации.- Защо само ден, след като на комисия се обяви против 8-процентната бариера за коалиции и 31 мажоритарни мандата, отново Дончева даде решаващия глас за въвеждането на изборните промени, които не просто обслужват управляващата олигархия, а директно саботират конституционния ред и демокрацията...- И накрая, а може би с това трябваше да започнат въпросите, каква беше ролята на Татяна Дончева в Мултигруп докато съществуваше, а защо не и след това?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 3 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
Важното е, че Татяна Дончева казва истината за ЕС и НАТО.Нашите войници са най-евтините за НАТО. Колко се плаща на американски войник, колко на български. Да не говорим за безплатните бази у нас.Какви интереси ние имаме в Афганистан или където ще да е по света в момента. Ако нещо досега ми е харесало след изборите, е само едно. Че Вигенин, новият външен министър заяви, че няма достаъчно доказателства за Хизбула да са извършили атентата.Това е едиснтвеното, за което мога да кажа, че беше на място.Всичко друго, прах в очите на слепите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 9 rate down comment 2
STRAHO
преди 10 години
"Татяна Дончева те уверявам, че е един от социалистите, от които трябва да се срамува БСП. Можеш да питаш всеки един по-възрастен жител на Габрово област. Тя е нещо като цвъ цвъ"Защо да е срам за социалистите Календаре? Защото си казва по прямо нещата!? Уверявам те и че доста мръсотии има за казване които тя просто премълчава! Тази партия е престъпно съсловие. Поне върхушката и! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 6 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Ето за това говоря и аз от година и нещо откакто съм тук. Външните инвеститори нямат! желание народът тук да получава добри европейски доходи, една от основните причини е ниските разходи за труда! Вярно е, че за 20 години демокрация МРЗ е скочила 100% - което е много внушително в проценти, но в реални числа е от 150 на 300 ле или ЦЕЛИ 150 евро!! Затова всички желаещи да управляват говорят само в проценти, а хората се впечатляват, вместо да прогледнат как ги правят на луди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 1 rate down comment 8
kalendar
преди 10 години
не, пич-Татяна Дончева те уверявам, че е един от социалистите, от които трябва да се срамува БСП. Можеш да питаш всеки един по-възрастен жител на Габрово област. Тя е нещо като цвъ цвъ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 14 rate down comment 0
detonator
преди 10 години
Истинският цитат: Спрете да мислите, че ЕС и НАТО са ни гувернантки. Те гледат на нас като на *** от Лом, ползват ни за пазар и работна ръка, но не ги интересува какво правим тук. Вътрешните работи на държавата са си нейни вътрешни работи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 9 rate down comment 4
bgMan
преди 10 години
Никакво търпение към национални предатели, които гледат единствено да заробят страната и народа си на руснаци и турци.Както и да го представяте това програмно правителство то си е подчинено единствено на партийните идеали на ДПС и БСП. Това е третото им управление на БСП и ДПС и няма да бъде по-различно от предишните. Да видим колко ще ви изтраят хората?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 13 rate down comment 4
MVA123
преди 10 години
Да наистина, Дончева изглежда, като бяла лястовица в пурпурния залез на милата ни Родина. Съгласен съм, че има много достойни хора в БСП, но бял ден не могат да видят. Рано или късно и това, ще се случи.Лошото е че сега държавата, ще бъде върната с 10 години назад. Много жалко, но факт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още