IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заместник-министрите в кабинета "Орешарски" ще са ясни до дни

Най-голямо значение при подбора имат професионалните качества, заяви министър-председателят

15:33 | 12.06.13 г. 3
Заместник-министрите в кабинета "Орешарски" ще са ясни до дни

Заместник-министри и нови областни управители ще има до края на седмицата, стана ясно от думите на премиера Пламен Орешарски след заседание на Министерския съвет.

Орешарски обяви, че „има готовност“ за назначаването им в близките дни.

Премиерът уточни, че повече време са отнели съгласуването на кандидатурите с партиите, подкрепящи правителството и разговорите с министрите „в търсене на възможно най-добрите решения от гледна точка на различните функции на отделните министерства“.

По думите му подходът при консултациите е същият както при формирането на правителство - на първо място професионални качества „и след това всички други, които биха могли да бъдат взети под внимание“.

За назначенията Орешарски се консултирал с титулярите на съответните ведомства и също давал предложения. Обсъждат се и кандидатури, които идват от парламентарните групи.

Няма само един канал, по който да вървят всички предложения, обобщи той.

Премиерът съобщи, че ще бъде създадена работна група със съпредседатели външният министър Кристиан Вигенин и вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова за подготовката на българското председателство на ЕС през 2018 година. В някаква степен дори сме закъснели, смята Орешарски подобно на предшественика си Марин Райков.

Министър-председателят посочи, че подготовката отнема време и струва доста пари, които трябва да бъдат заложени в бюджета.

По думите му нищо не е свършено досега по евентуална план-сметка за разходите. Ще изучим опита на страни-членки, които вече са били председатели, ще ползваме информация от тях, така че да се ориентираме по-добре и в план-сметката, която ще направим, посочи Пламен Орешарски.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Защо духовното ми око не иска да повярва на Орешарски!Бог ми е свидетел, опитвам се да съм оптимист, опитвам се да видя нещо , но не мога!Прекалено изгладен в действията си, които единствено ми напомнят репликата със закриване на седянката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 0
deant
преди 10 години
И аз се чудя, какво пречело досега на правителството да започне ребота по същество, а то било защото няколко мистериозни личности чакали да бъдат назначени. Ей, сега вече доверието ми в управлението скочи до небесата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
sonka.74
преди 10 години
Хайде да по-бързо да ги назначават и правителството да започва работа по същество, че проблемите на хората не чакат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още