IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

П. Грозданов: Ниските данъци нямат значение, когато таксите са непосилни за бизнеса

Правителството да намери начин да спре така нареченото „китайско карго“, призова изпълнителният директор на Съюз „Произведено в България"

09:40 | 13.06.13 г. 28
П. Грозданов: Ниските данъци нямат значение, когато таксите са непосилни за бизнеса

Правителството трябва да намери начин да спре така нареченото „китайско карго“, което поставя българските производители в неизгодни позиции. „В много случаи нашето законодателство има значително по-строги рамки, отколкото изисква Европейският съюз. Управляващите трябва да помислят и в тази насока“, каза в ефира на Bulgaria On Air изпълнителният директор на Съюз „Произведено в България" Пламен Грозданов.

Експертът посочи, че сега е подходящ момент да бъде въведено мълчаливото съгласие." Крайно време е това да стане, защото малкият и среден бизнес в България е поставен на колене, а подобна мярка ще бъде глътка въздух за предприемачите“, смята той.

Според него управляващите спешно трябва да вземат мерки за подобряване на бизнес средата. Необходимо е да бъдат разписани ясни правила, които да се спазват, каза още експертът.

През 2012 г. има около 1400 фалита на фирми, припомни Грозданов. „Много предприятия замразиха дейността си и чакат по-добри времена. Доста дружества, които разполагаха с пари, ги поставиха на депозити, вероятно и за това от БНБ отчетоха съществен ръст на спестяванията“, обясни изпълнителният директор на Съюз „Произведено в България".

По думите му непрекъснато се говори, че данъчната система в страната е много добра, но това няма такова значение, след като таксите са огромни и непосилни за голяма част от предприемачите. „Доста от държавните агенции, които обслужват бизнеса се превърнаха в приходни администрации. Когато обществените поръчки започнат да се провеждат по-прозрачно, тогава и повече фирми ще имат достъп до тях“, каза още Пламен Грозданов.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 4 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Не му се връзвай на софизмите - това е банален опит за печелене на авторитет (при явен недостиг на други средства). ----------------------------------------След като се запознаем реално, ще разбереш че това допускане ти е било най-глупавото възможно! - Не забравяй, че тук ВСИЧКИ са поставени при РАВНИ условия и точно разликите в реалността се игнорират за сметка на всички интелектуални и информационни способности!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
"Кое те накара да си помислиш, че аз съм си помислил, че това СЕГА ще бъде опростено? От думите ми не следва (пряко) такова нещо? Чети по-внимателно какво казвам и коментирай (ако обичаш) само това, което казвам, а не това, което си мислиш, че аз мисля! "----------------------------------------------------------Ами нали това /сложното разрешително/ ти беше довод , че дори и най-добрите управляващи са зависими от проблемите забъркани от предните... Та следствието от тук, е че сега трябва да се опрости разрешителното!ЕТО: "и най-умните от умни управляващи понастоящем имат сериозни проблеми (относно управлението). Не защото са глупави, а защото в миналото са взети много погрешни решения."А аз като човек, обичащ резултатите, мога да кажа спокойно, че при този резултат - замиращаТА строителна активност е ЦЕЛТА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 0 rate down comment 0
Ricco
преди 10 години
Не му се връзвай на софизмите - това е банален опит за печелене на авторитет (при явен недостиг на други средства).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 0 rate down comment 0
Ricco
преди 10 години
Принуждаваш ме да започна с психоанализа на твоето АЗ :)))))))))"най-умните от умни управляващи НИКОГА НЕ МОГАТ ДА имат сериозни проблеми (относно управлението)"---------------------Това сам вярваш ли го или умишлено си го повтаряш за да си вдъхнеш самочувствие и увереност?"защо те обърка да си ПОмислиш, че сега ще бъде опростено???"---------------------Кое те накара да си помислиш, че аз съм си помислил, че това СЕГА ще бъде опростено? От думите ми не следва (пряко) такова нещо? Чети по-внимателно какво казвам и коментирай (ако обичаш) само това, което казвам, а не това, което си мислиш, че аз мисля!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Започно да мислиш много последователно и логично, и да извеждаш аксиомите за да си изградиш теория за анализ /например Математика1/ и ще видиш че нито е толкова сложно, нито противоречиво невъзможно!!! - точно това е едно от камъчетата които обръщат колата /оправдание за дадена не-добра за хората цел/ - "обществения интерес не е първа грижа, а е точно обратното"! - сега помисли, кога това е възможно и пак ще навлезеш в "конспирацията", от която така неудобно излезе! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 2 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Грешка -> най-умните от умни управляващи НИКОГА НЕ МОГАТ ДА имат сериозни проблеми (относно управлението). - за всяко достатъчно голямо множество от аксиоми е възможно да се конструира твърдение, чиято истинност е независима от множеството от аксиоми.А относно примера ти - това че си РАЗБРАЛ, че "издаването на едно разрешително за строеж" е станало НЕслучайно толкова сложно (поздравления!), защо те обърка да си ПОмислиш, че сега ще бъде опростено??? - замота се в точно в оправданието за невъзможност това да се случи ...:))))))))))))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 1 rate down comment 1
Ricco
преди 10 години
...И за най-голямо съжаление, тук не виждам никаква конспирация - много, мноооого по-лошо е от това - безсилие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Ама ти се мъчиш да обхванеш цялата вселена с всяко твое изказване и идея. Няма как да стане. Вместо конспирацията за "най-простите хора" ни управляват, приеми, че аз поне говоря за хора, за които обществения интерес не е първа грижа, а е точно обратното, личния интерес и този на най-близкия му кръг е най-важно. Дали по тези показатели управляващите могат да се определят като прости, умни или хитри, вече не е много важно. И друго да добавя, и те както и ти си мислят че могат да обхванат всички възможни комбинации с въображението си. Заблуда в която се държат благодарение на властта, която имат да създават удобни им коридори в които да тласкат обществото. Коридори от регулации и закони.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 0 rate down comment 2
Ricco
преди 10 години
Може и да не си забелязал, но и най-умните от умни управляващи понастоящем имат сериозни проблеми (относно управлението). Не защото са глупави, а защото в миналото са взети много погрешни решения. От техни (на управляващите) предшественици, които също са се имали за най-умни от умните.Малък пример - тази сутрин депутата Михалевски (и бивш зам. министър) каза по бТВ, че за последните години издаването на едно разрешително за строеж е "обрасло" с около 80 (осемдесет) нови допълнителни изисквания. Без съмнение, всяко от които е целяло да подобри нещо. Краен резултат (защото нали много обичаш резултатите) - замираща строителна активност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Много се кефя, на това как някой описва "нещо-процес" което относително скоро е видял /по проявлението му, което е вторично след създаването му/ и го обяснява от позицията на "самопоявило се", но и неконтролирано от местните власти, та се питам, този човек за по-умен от целия свят управляващи ли се има, или си мисли че просто управляващите* не мислят за управлението, щото нормално са най-простите хора... Ама това е най-голямата и елементарно самоотричаща се конспирация за която съм чувал - най-простите хора да са управляващи! Ако винаги това ви е основната аксиома, то тогава елементарното решение на всички произтичащи от това проблеми е просто да се премахнат самите управляващи, защото първото следствие от тази аксиома е, че винаги ползата от тях е по-малка от вредата - даже няма да има Гаусово разпределение на вероятността да налучкат правилно решение - то винаги ще е грешно!* - не артистите , а реалните такива!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още