IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев и Местан внесоха проект за промяна на Закона за ДАНС

Изменението касае само задължението на шефа на агенцията да изпраща на президента анализи по въпроси за отбраната и националната сигурност

16:44 | 14.06.13 г.
Станишев и Местан внесоха проект за промяна на Закона за ДАНС

Часове след избора на нов председател на Държавната комисия „Национална сигурност“, който предизвика сериозно недоволство в обществото, в деловодството на Народното събрание беше внесен проект за промяна в Закона за ДАНС.

Измененията касаят само един член – 132а и гласят, че президентът може да изисква от ръководителя на агенцията анализи по въпроси, свързани с отбраната и националната сигурност.

Законопроектът е внесен от председателя на парламентарната групи на "Коалицията за България" Сергей Станишев и на ДПС - Лютви Местан. 

Припомняме, че Росен Плевнелиев подписа указа за обнародването на въпросния закон с известни колебания. Той проведе редица консултации и в официално изявление коментира, че няма да наложи вето на текста, след като е получил уверенията на вносителите, че определени текстове ще бъдат коригирани.

Днес в своето изявление по повод назначението на председател на ДАНС Плевнелиев обясни още, че е дал шанс на правителството да реализира идеите си. След като е станал свидетел на избора на шеф на агенцията обаче кредитът на доверие е изчерпан, допълни той. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още