IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавен вестник обнародва назначението и уволнението на Пеевски за шеф на ДАНС

Заради сериозния обществен натиск депутатите се отказаха от кандидатурата на депутата от ДПС

15:46 | 21.06.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Държавен вестник обнародва назначението и уволнението на Пеевски за шеф на ДАНС

Назначението на Делян Пеевски за председател на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) е обнародвано в днешния брой на Държавен вестник. В краткото съобщение е записано, че решението е прието от 42-то Народно събрание на 14-и юни и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.

В днешния брой е обнародвано и решението за отмяна на това решение. Припомняме, че Пеевски беше скоростно избран и положи клетва пред народните избраници миналия петък. След многохилядни протести в сряда това решение беше отменено.

Какъв е статутът на Делян Пеевски трябва да реши Конституционният съд. До този момент две са декларираните искания за сезиране на съдиите. ДПС и БСП поискаха тълкователно решение за това дали Пеевски може отново да бъде депутат. Двете партии заявиха в сряда, че ще подготвят искането до дни.

От своя страна днес ГЕРБ директно внесе искане до Конституционния съд "за установяване на несъвместимост и прекратяване на правомощията на Делян Пеевски като народен представител от ДПС". 

Искането беше внесено от Красимир Ципов и Данаил Кирилов. Подписи са поставили всички депутати от партията, с изключение на Александър Ненков, чийто баща е конституционният съдия Румен Ненков. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 0
tonitov
преди 10 години
Голям ***, бая зулуми щеше да свърши, това усверипяло момче. Със сигурност щяхме да се прочуем, нали сме продажници за власт. До скоро на империята на злота, а сега на по бившата империя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още