IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Eвропейският комисар Йоханес Хан поиска извинение от транспортния министър

Данаил Папазов заяви, че назначението на заместника му Киров е по препоръка на еврокомисаря

12:28 | 25.06.13 г. 18
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Йоханес Хан очаква извинение от Данаил Папазов. Снимка: ЕК</em></p>

Йоханес Хан очаква извинение от Данаил Папазов. Снимка: ЕК

Европейският комисар по регионалната политика Йоханес Хан очаква извинение от българския министър на транспорта Данаил Папазов за твърденията му, че заместникът му Петър Киров се ползва с препоръките на комисаря.

Вчера в Бургас Папазов обяви, че напрежение около назначаването на Киров няма.

"Не ме интересува кой е баща му. Разбрах, че някога е ръководил ДАИ, но това няма никакво значение. Човекът е с великолепен английски, това, което трябва да притежава, а и с всички необходими сертификати и с препоръка от комисаря Хан лично", каза още Папазов.

"Бих искал да заявя възможно най-решително, че никога не съм срещал този човек (Киров - бел. ред.)", посочва Хан в реакция, изпратена до БТА от неговия говорител Ширин Уилър.

"Нямам влияние върху нито едно назначение в националните администрации, нито някога ще се опитам да упражня подобно влияние", добавя комисарят.

"Ако министърът е правилно цитиран, очаквам незабавно извинение", посочва в заключение еврокомисарят.

Припомняме, че зам. - министърът на транспорта Петър Киров беше назначен на 19 юни. Кратката биографична справка, изпратена от Министерския съвет, гласи, че той е юрист по образование. 

Целият му трудов стаж обаче е преминал на различни длъжности в Изпълнителната агенция "Морска администрация", като от септември 2008 г. е неин заместник изпълнителен директор.

Йоханес Хан беше на посещение в България на 14 юни. Той участва в официалната церемония по откриване на "Дунав мост 2" между Видин и Калафат. 

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

17
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Точно така.Много добре казано, 100% истина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 3 rate down comment 1
STRAHO
преди 10 години
Стефан Гамизов"Нямайте съмнение, че сега в България е установена диктатура. Всичко е в ръцете на една шайка от около 500 души, до един свързани с комунистите и старите им сатанински служби за сигурност. И трите власти се доминират от хора с престъпни намерения. Законодателната от комунисти, Държавна сигурност и фашизоиди под командването на Путин. Изпълнителната от енергийната мафия, корпоративната престъпност, организираната престъпност и олигарсите. Съдебната от т.н комунистическа съдебна мафия. Практически и реално, Конституцията в България е суспендирана, (отменена) от тези престъпници-заговорници и е заменена с диктатура на обществената злоупотреба и корупция. Всичко това няма да свърши с молби към тези престъпници да спрат с насилието върху българската нация и фалшиви извинения от тях. Българската нация се намира в напълно законно състояние на неизбежна отбрана с проникнал нож много близо до сърцето й. Или тези *** ще убият нацията, или тя ще ги отстрани..."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 16 rate down comment 0
needtoknowmore
преди 10 години
Прав си - виж какво става с CDS-те ни! Минаха нивата от оставката на ББ. Това е адски показателно, че и от вън не одобряват. Както казваш ще ни резнат и фодновете накрая и ще цъфнем и върже.Хайде ни сме инвеститори и в голямата си част спекулатни, но имаме знанията и ще се справим знаем какво да правим, но масата от хората ще го обдуха ......Ей това е жалкото бият се за леви и дупесарски и нац. интереси а на края хомота е около врата ни и масата не вижда, ей това е проблема. Добре, че сме в ЕС и с добра развита интернет инфраструктура, да следим и да споделяме, че ако това нямахме още щяхме сме под железата завеса - май цоцалистите и ко. това искат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 17 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Ти къде се слагаш?! До довечера ще ни се изредят Желенски, Календар и Веско да ни вкарат в правата вяра! Предполагам нещо са заети през деня, че няма активност от модерните леви. Бас държа ще ти обеснят как предните били 100, 1000, 10 мил. пъти по-лоши и назначавали калинки. Следователно щом не сме протестирали сега, не трябва да протестираме и сега като назначават божи кравички. Ще повърна честно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 18 rate down comment 0
индианеца
преди 10 години
Най-вероятно министърът е искал да замаже положението с позоване на крайна инстанция, което за васална държава кат нашата върши работа, както преди много време е бил Бог, после султана, после царя, после Москва, а сега Брюксел. Просто е пропуснал, че не сме 53-та година и вместо колонка в "Работническо дело" сега има дупосочен Интернет, а и България е все пак член на Европейския съюз, а не придатък на Съветския.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 18 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
Възпитаните хора от запада почват с намеци а след това действат решително.През последните дни точно това се случва.Първо дърпат ухото на Олигарски, после ще ни забият шамар с еврофондовете.Както се казва: а честито на печелившите а пък *** си заслужават да бъдат още един път излъгани, оголени и ограбени до шушка в името на идеалите на българските социалисти, депесари и атакаджии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 9 rate down comment 4
needtoknowmore
преди 10 години
Ей няма угодия от вас бе всички под мен драскачи такива.Не разбрахте ли силата е в цоцализма - колко ви платиха хахаххахахаххаха :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 16 rate down comment 0
georgi_shum
преди 10 години
Оплетарски си мислел, че Хан Соло ще ми каже.. "Нека силата бъде с Вас".. пък то стана #ИзвинисеБе :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 16 rate down comment 0
ceneto
преди 10 години
айде пак се изложихме
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 22 rate down comment 0
индианеца
преди 10 години
Гаф след гаф, и след него пак гаф от това правителство на кукления театър.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още