IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът назначи двама зам.-правосъдни министри - единият се отказа

Иван Йорданов, който в момента е консул на България във Франкфурт, не пожела да заеме поста

21:34 | 02.07.13 г. 9
Премиерът назначи двама зам.-правосъдни министри - единият се отказа

Премиерът Пламен Орешарски назначи двама зам.-министри в правосъдното министерство. Това са Илия Ангелов и Иван Йорданов, съобщиха от правителствената информационна служба.

Единият от тях обаче - Иван Йорданов, който е консул на България във Франкфурт на Майн, веднага отказа да заеме поста и коментира, че никога не е бил давал съгласието си да бъде номиниран.

"Приемам отказа на г-н Йорданов и разбирам нерешителността му. Това са тежки и лични решения, през които и аз съм минала съвсем наскоро и които изискват проява на смелост и отговорност пред държавата”, заяви по този повод правосъдният министър Зинаида Златанова, цитирана от агенция "Фокус".

Тя обясни още, че кандидатурата на Йорданов й е била предложена от партийна централа, но без да уточнява коя точно. Запознавайки се с биографията му, Златанова го е одобрила за свой заместник.

Йорданов е завършил право в СУ „Св. Климент Охридски” и европейско и международно право в университета „Гьоте” във Франкфурт. Специализирал е в Австрия и САЩ. В периода 2007-2010 г. е бил юрисконсулт в дирекция „Аграрно развитие” в МЗХ, а след това заема различни позиции в МВнР. 

Дригият кандидат Илия Ангелов е роден през 1957 г. Според биографичната справка, представена от правителствената пресслужба е магистър е по технология на машиностроенето и металорежещи машини от ВМЕИ – Варна. Завършил е и Академията на МВР.

Ангелов е работил е като технолог в комбината за мотокари в Пловдив, а в периода 1987-2003 г. е заемал различни длъжности в „Охранителна полиция” към ОДП – Пловдив. От 2003 г. е в ГД „Охрана” към Министерството на правосъдието, като в момента е директор на Областната дирекция „Охрана” в Пловдив, която отговаря и за областите Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора.

Премиерът назначи и десет заместник-областни управители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 5 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Следователно, да "очаква" втория блестящата кариера да приключи скоро!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 2
Сините камъни
преди 10 години
Ако е в организация, в която нямаш право да противоречиш и да имаш собствено мнение, а само да изпълняваш, трябва да чакаме босовете му да решат, кога ще го "пренесат" в жертвена овца!Оставка ще има , но бързат да сложат на несменяеми позиции свои хора. Никога не ми е минавало и през ум, че може чрез медиите да се насади толкова омраза и ненавист!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 3
Сините камъни
преди 10 години
http://***.peticiq.com/za-svalyane-na-imuniteta-na-volen-siderovСлед мен за един ден са се подписали повече от 700 човека!А вие?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 13 rate down comment 3
Стоян Петров
преди 10 години
В БСП имало и мъж. Аз мислех, че само *** и хомосексуалисти, а те и един мъж криели. Извинявам се, че съм ги подценявал толкова много до сега.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 18 rate down comment 3
stoiloff
преди 10 години
Орешарски айде оставка де!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 2
Chick-Chirick
преди 10 години
Спокойно. Сега след като министърката и партийните другари и другарки го порицаха и нарекаха страхливец, преминавайки през личен катарзис утре ще обяви: Демонстрантите са виновни!!! Така силно викат, че ехото ме заглушава и във Франкфурт!!! Това доведе до грешката вместо да потвърдя, да напиша ОСТАВКА !!!!!! ИЗВИНЯВАМ СЕ !!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Това само добавя още точки в графата гафове...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 0
mathematician
преди 10 години
Щото не си чел новината в Капитал.http://***.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/07/02/2095377_ivan_iordanov_otreche_da_e_priemal_da_e_zam-ministur/"Не съм давал съгласие. Към 5:30 българско време ми се обадиха от министерство на правосъдието да ми съобщят информацията. Казах им, че не съм давал съгласие да заемам тази длъжност". Йорданов не се е чувал нито с премиера Пламен Орешарски, нито с вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова. Разбрал от интернет за назначението си, а официалното му потвърждение дошло от обаждането от министерството, откъдето му съобщили, че има заповед на премиера."Предполагам, че става дума за техническа грешка. Не ми е представяно официално предложение и аз не съм приемал", каза Йорданов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 2
deant
преди 10 години
Това, което разбрах аз от тази новина - кратко и стегнато беше следното:Примиера назначи 2-*** зам министри в правосъдието, като единият от тях - този с правното образование, веднага подаде оставка, а другия, който е с инжинерно образование и силова професия остана. То не че аз нямам същото инжинерно образование - ама все пак управлявам не държавата, а собствен бизнес...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още