IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът се ангажира магистрала "Хемус" да бъде готова до 2018 г.

Срокът за изпълнението зависи от източниците на финансиране, уточни регионалният министър Десислава Терзиева

12:12 | 29.07.13 г. 4
Кабинетът се ангажира магистрала "Хемус" да бъде готова до 2018 г.

Правителството си е поставило 2018 година като срок за завършването на автомагистрала "Хемус". Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева днес след събитие, посветено на успешното завършване на магистрала "Тракия".

Тя обаче направи уговорката, че приключването на магистралата зависи от източниците на финансиране. "Ще видим какво финансиране ще имаме. От това ще зависи. Ние ще работим, за да бъде завършена до 2018 г.", категоричен бе регионалният министър. 

Първият участък от строителството трябва да започне от 2014 година, като приоритетно ще се работи по трасето от Ябланица до Ловеч. "Възможно е да стигне и до Велико Търново. В момента все още се правят проекти проучвания, както знаете, след оценка и анализ ще можем да кажем какъв ще бъде участъкът", обясни регионалният министър.

Припомняме, че миналата седмица новото правителство пусна за движение нови 8 км от АМ "Хемус". 

По отношение на автомагистрала „Тракия” министърът отбеляза, че има сформирана комисия към Агенция „Пътна инфраструктура”, която следи за преглеждането на всички пътища, които са в гаранция.

„Ако има допуснати нарушения или качеството не е изпълнено правилно ще бъдат предприети мерки. Аз лично контролирам тази комисия и изчаквам да видя какви предложения ще направят колегите от комисията”, каза ресорният министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 12 rate down comment 17
bgMan
преди 10 години
Алчни крадливи ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 17
bgMan
преди 10 години
Ангажират се нещо да се случи след 5 години. Много амбициозно от тяхна страна като се има предвид че няма да изкарат и 1 година от мандата си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 19
STRAHO
преди 10 години
А цената !? Да не се случи "Цанков камък 2 " Консултанта Доган ли ще е или Местан? Не, че се съмнявам във всестранната компетентност на Доган. В крайна сметка е консултирал по сложен от техническа гледна точка проект! Дали не ни предстои да се убедим и в знанията и уменията на новия лидер на ДПС? Те там всички са всестранно развити личности! :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още