IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орешарски назначи пети заместник-министър на икономиката и енергетиката

Юнал Тасим е бивш началник цех и народен представител в 3 парламента, както и настоящ собственик на фирми

18:51 | 02.08.13 г. 3
Орешарски назначи пети заместник-министър на икономиката и енергетиката

Със заповед на премиера Пламен Орешарски за заместник-министър на икономиката и енергетиката е назначен Юнал Тасим, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Тасим ще бъде петият заместник-министър във ведомството, но от правителствената пресслужба не се уточнява за какъв ресор ще отговаря.

Юнал Тасим е роден през 1962 година. Завършва висше образование през 1987 г. със специалност инженерна химия в ХТМУ - София, а през 2001 г. - бизнес планиране в Стопанската академия "Д. Ценов" - Свищов.

Работил е като началник на цех в ОЗ "Хан Крум" и като управител на фирма. Народен представител е в 39-ото, 40-ото и 41-ото Народно събрание.

При управлението на тройната коалиция името му беше замесено в конфликт на интереси заради спечелен търг за ремонта на пътища в Кърджалийско по оперативна програма "Регионално развитие" от неговата фирма "Билд Консулт", припомня Mediapool. Тогава управляващият орган на програмата установи, че няма конфликт на интереси при Юнал Тасим, който по това време беше депутат и член на парламентарната комисия по регионална политика.

Освен в "Билд Консулт" Юнал Тасим има акции и в "Юнал" ООД и е едноличен собственик в "БГ Плод", сочи справка в информационната система ДАКСИ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 2
bgMan
преди 10 години
Престъпници!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 4
Сините камъни
преди 10 години
Е, ти забрави колко места БСП отвори на драскачите по форумите! Ей сега, като ти защтракат минусите и ще се сетиш за тях!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 28 rate down comment 3
shpono
преди 10 години
Е поне е открил три нови работни места за още трима зам министъра. Вярно до 250 000 има още доста ама все пак е добро начало като само за два месеца хахахахМръсни червени *** животни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още