IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Избраха нов директор на Изпълнителната агенция по горите

Новината бе съобщена от зам.-министър Валентина Маринова, която откри ловния сезон за пернат дивеч

13:24 | 10.08.13 г.
Избраха нов директор на Изпълнителната агенция по горите

Направени са кадрови промени в Изпълнителната агенция по горите и в държавните горски предприятия, съобщи замесник-министърът на земеделието и храните Валентина Маринова.

По думите на Маринова тези промени са вследствие на анализи и констатации за пропуски и неизпълнение на финансовите планове. Новият директор на Изпълнителната агенция по горите е инж. Григор Гогов.

За директор на Държавно горско предприятие-Благоевград е назначен Светлозар Михайлов, а Държавно горско предприятие-Смолян ще бъде оглавено от Айнур Ибрямова.

Маринова откри ловния сезон на пернат дивеч в ловното поле на ловно-рибарска дружина - село Ярлово. Зам.-министърът пожела много положителни емоции и безопасен ловен сезон на ловците. Тя разкри, че е ловец от 15 години и по време на груповия лов отстреля три пъдпъдъка. 

По данни на Националното ловно-рибарско сдружение ловците в България са над 130 000, като всяка година има нови желаещи. Тази година около 4 000 са били кандидатите като 3 500 от тях са издържали изпита за ловец. „Ловът не е само хоби, трябва да се прилагат всички научни подходи, за да има по-добра и устойчива популация”, каза Маринова, цитирана от "Фокус".

По думите й броят на бракониерите намалява и това се дължи на съвместните дейности, които Министерството на земеделието и храните извършва с Национално ловно-рибарско сдружение, с алтернативното ловно-рибарско сдружение и МВР, каза Маринова. Тази година са съставени повече от 350 акта.

На въпрос достатъчен ли е броят на горската стража, тя отговори, че има какво да се желае. „Всички мобилни екипи ще бъдат осъвременени с техника и пособия, с които да могат да се справят с бракониерството”, каза Валентина Маринова.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още