IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стефан Чайков е новият ръководител на Агенция "Пътна инфраструктура"

Бившият директор Лазар Лазаров остава в Управителния съвет на агенцията

13:11 | 27.08.13 г. 1
Стефан Чайков е новият ръководител на Агенция "Пътна инфраструктура"

Инж. Стефан Чайков е новият председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Досега заемащият поста Лазар Лазаров остава член на Управителния съвет на агенцията.

Това съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която представи Чайков като новия шеф на АПИ, предава агенция "Фокус". „Предвид нарасналия обем на работа, считам, че приемствеността е задължителна”, коментира Терзиева.

Стефан Чайков  по образование е пътен инженер и цялата му кариера е минала почти изцяло в пътния бранш.

„Познавам в детайли целия процес. Задачите ни са в две стратегически групи – запазване и доразвиване на експертния потенциал на пътна администрация. Другата важна задача е досъгласуването и приемането на стратегия за пътната инфраструктура до 2020 година”, обясни той.

Чайков допълни, че има амбицията да изготви една дългосрочна програма за рехабилитация, ремонти и превантивно поддържане на републиканските пътища. „Само с обединените усилия на администрацията и бизнеса се създават магистралите и новите пътища”, категоричен е експертът.

От 2003 г. Стефан Чайков е изпълнителен директор на „Пътперфект груп“ АД. Роден е през 1966 г. в Бургас. Завършил е строителния техникум в София, а след това и УАСГ със специалност Пътно строителство.

От завършването на университета през 1992 г. работи в частния сектор. Започнал е като предприемач във високото строителство, занимавал се е и с хидроенергийно строителство, изпълнявал е обекти в АЕЦ „Козлодуй“. От 2001 г. се занимава с пътно строителство.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
i_ivanov80
преди 10 години
Още една квота на ДПС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още