IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

83-тият #ДАНСwithme напълни площада

Около 4000 души искат оставката на Пламен Орешарски на вечерния протест

20:53 | 04.09.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
83-тият #ДАНСwithme напълни площада

Първият работен ден за депутатите след лятната ваканция подейства мобилизиращо на протестиращите срещу кабинета на Пламен Орешарски, които за 83-ти пореден ден се събраха на площад "Независимост" в столицата, предаде Dnes.bg.

През август в разгара на отпускарския сезон недоволните бяха значително по-малко от тази вечер.

Към 20 часа протестиращите на площада пред сградата на Министерския съвет в центъра на София са били около 4000, сочат официалните данни на МВР.

Хората, изпълнили пространството между Министерския съвет и президентството, скандираха отново "Мафия" и "Оставка". Те издигнаха и плакати с лозунги "Представлението свърши".

По-късно се отправиха към Народното събрание. Няма данни за инциденти. Полицейските екипи продължават да се грижат за сигурността и  обществения ред, посочват от полицията.

Тази сутрин при "голямото посрещане" на откриването на есенния политически сезон парламентът беше обграден от протестиращи и контрапротестиращи.

Първите за пореден път поискаха оставката на кабинета и нови избори, а другите подрепиха премиера Пламен Орешарски. И в двата лагера имаше хора, пристигнали от провинцията.

Стигна се до леко напрежение, след като протестиращи се опитаха да бутнат част от загражденията около сградата на Народното събрание, но до по-сериозни сблъсъци не се стигна.

Още новини за българския политически живот четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Не 4 000, а 4 милиона искат оставката на тия мошеници от висока класа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 9
aldy
преди 10 години
А за Боко и Цецо нито дума? Браво! Само така!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още