IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата се обърка ще има ли правителствена подкрепа за нов лифт в Банско

Според икономическото министерство лифтът ще бъде изграден с благословията на кабинета, Бобева обаче не дава конкретен отговор на въпроса

17:06 | 06.09.13 г. 3
Държавата се обърка ще има ли правителствена подкрепа за нов лифт в Банско

Объркващи официални позиции изпратиха от пресцентровете на Министерския съвет (МС) и Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) по отношение на държавната подкрепа за втори лифт над Банско. 

"Не искайте от мен да реша за секунди въпрос, който три правителства преди нашето не са решили. Ще говорим с министрите и ще решим какво да правим”, обяви вицепремиерът Даниела Бобева, цитирана от пресслужбата на правителството. Това е станало по време на посещението на Бобева и зам.-министъра, отговарящ за въпросите на туризма Бранимир Ботев, в Банско, Разлог и Добринище. Двамата са разговаряли с представителите на туристическия бранш в региона. 

От икономическото министерство обаче категорично заявиха, че на срещите Бобева и Ботев са заявили, че държавата ще подкрепи проекта и лифтът ще бъде построен. 

Въпросът за новата кабинка е била поставен при всички срещи, където стана ясно, че населението в региона възлага сериозни надежди за развитие на този проект. “Планът за управление на Пирин не позволява разширяване на зоната. Предстои изготвяне на нов план. Той ще бъде подложен на широко обществено обсъждане и с него ще се очертае бъдещето на Пирин”, обясни Бобева.

Имаме потенциал да посрещаме по 1,5 млн. туристи годишно в ски сезона. Заради липсата на капацитет обаче у нас идват само 400 хил., коментира още Бранимир Ботев. “Очевидно ще трябва да направим всичко възможно това да се случи -  дали това ще е втора кабинкова линия, дали трета - но нещата, които са започнати, трябва да се надграждат и да се довършат”, допълни той.

От своя страна Бобева коментира след срещите, че оцени всички поставени проблеми от позицията на вицепремиер по икономическите въпроси.

"Затова и проектите, които ми представиха в Пиринския край, ще разглеждам, оценявайки въздействието им върху развитието на региона - дали те ще открият нови работни места, какъв принос ще имат в държавния бюджет, как ще се отразят на имиджа на страната ни", допълни тя. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:09 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Не са се объркали, а само усукват докато принудят собствениците да подарят и прехвърлят 50% от собствеността на новите съоръжение на правилните другари.Алчни, крадливи, комунисти долни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
Petya Pop
преди 10 години
Няма да чакаме, ще караме с кеф, ще има сезон, всичко ще е на 6. Това значи втори лифт на Банско. Скиорите са твърдо За! Останалите да си гледат работата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Maria Hristova
преди 10 години
Не виждам причина държавата да се обърка. Всички искат втори лифт на Банско скиорите, хората от региона, всички умни и мислещи хора. Не може по цял свят да се правят писти и лифтове, а ние като типични българи само да хейтваме. Има нужда тази държава да стартира с подобни проекти, за да дръпне малко напред. Ясно е, че зелените са поставени там, за да спират определени проекти. Уви в България да си зелен, означава да си платена марионетка на определени икономически кръгове каквито са тези на Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още