IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 30 октомври

07:49 | 30.10.13 г.
Преглед на печата за 30 октомври

Кабинетът иска да разводни правилата за парите на държавните дружества

в. Капитал Daily

Още преди напълно да са влезли в сила, управляващите замислят промяна в правилата за избор на обслужващи банки от държавните дружества. Те бяха приети от служебното правителство с цел да се намали концентрацията на свободните им средства в една финансова институция (в последните години това неизменно е Корпоративна търговска банка). В публикуван на сайта на финансовото министерство проект за промяна на предишното постановление се предвиждат промени, които могат допълнително да разводнят и без това заобиколимите правила.

В подписания от вицепремиера Даниела Бобева и финансовия министър Петър Чобанов доклад към предложените промени се изтъква, че те са в резултат на становища на министерства и държавни дружества, като по част от тях са дадени тълкувания, но други изискват нормативни промени.

Скандални кадри от "Дюнигейт" и Банско пак се гласят за екодиректори

в. Сега

След като всичките 23-ма директори на регионалните инспекции на Министерството на околната среда (МОСВ) бяха уволнени заради провалени проекти и сигнали срещу тях, някои познати скандални лица може да се върнат на постовете си. Това се отнася и за най-проблемните екоинспекции - в Бургас и в Национален парк "Пирин", става ясно от публикувания списък с кандидати в конкурсите за началници на РИОСВ.

Глоба до 1 млн. лв., ако фирма излъже заради заем

в. Стандарт

Глоби до 1 млн. лв. ще отнасят фирмите, които представят неверни данни, за да получат кредит. Това предвиждат промени в Закона за административните нарушения и наказания, които са предложени от вицепремиера Даниела Бобева и вече са внесени в парламента.

Новите санкции няма да отменят наказателната отговорност, която носят шефовете на компании, които са излъгали или скрили данни от банката с цел да бъдат одобрени за кредит. Но дори ако по една или друга причина шефът на фирмата се отърве от затвора, ще бъде наказана компанията, която е осъществила измамата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още