IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изкупуването на сурово мляко от производител без договор ще се наказва с до 20 хил. лв.

Санкцията няма да се прилага, когато производителят продава директно продукцията си

12:28 | 01.11.13 г.
Изкупуването на сурово мляко от производител без договор ще се наказва с до 20 хил. лв.

Изкупуването на сурово мляко от производител без писмен договор ще се наказва с глоба от 5 до 20 хиляди лева. Това предвиждат одобрените на второ четене измененията в Закона за прилагане на Общите организации на пазарите на земеделски продукти на Европейския съюз, съобщи БТА.

Санкцията ще бъде налагана на изкупвача и няма да се прилага в случаите, когато производителят продава директно продукцията си.

Производител на сурово мляко, който доставя мляко без договор, освен в случаите на разрешени директни продажби, ще се наказва с глоба или имуществена санкция от 500 до 2000 лв. Няма да има санкция за производител, който е подал сигнал до компетентния орган преди извършване на нарушението.

Суровото мляко ще се доставя и купува на територията на страната въз основа на сключен писмено договор за доставка за минимален срок от 6 месеца, освен в случаите на разрешени директни продажби. Те се регистрират от първия изкупвач в областната дирекция на Държавен фонд "Земеделие" по адреса на дейност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още