IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България ще настоява пред Румъния за мост при Силистра-Кълъраш

Фериботът между двата града скоро отново ще заработи

16:11 | 14.11.13 г.
България ще настоява пред Румъния за мост при Силистра-Кълъраш

След две седмици министър-председателят Пламен Орешарски ще бъде на посещение в Букурещ, където ще търси съгласие с румънския премиер за построяването на мост между Силистра и Кълъраш. Това съобщи вицепремиерът Даниела Бобева днес по време на посещение в Силистра и Добрич, цитирана от пресцентъра на кабинета.

По думите на Бобева решението за изграждането на моста трябва да бъде взето на междуправителствено ниво."За правителството той е важен толкова, колкото и другите мостове на река Дунав“, уточни тя.

Припомняме, че още в началото на април държавният глава Росен Плевнелиев съобщи за плановете на България да си сътрудничи с Румъния за строителството на два нови моста на Дунав. Тогава той обясни, че изграждането е част от плановете на предишното правителство да реализира потенциала на реката, който "е много голям, но неизползван". Проектирането на обектите може да приключи до края на 2020 година.

Същевременно стана ясно, че до дни се очаква спреният преди повече от година ферибот между двата града отново да заработи.

Предвид продължаващо съдебно дело с предишния концесионер до следващо отдаване на съоръжението на концесия държавата ще изпълнява коректно своите задължения при обслужването на линията Силистра – Кълъраш, съобщи Бобева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още