IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Зелено" пристанище край Силистра ще развива екологичен транспорт

Общата стойност на проекта е 269 хил. eвро, като 84,4 % от тях са от Европейския фонд за регионално развитие

12:51 | 05.08.13 г.
"Зелено" пристанище край Силистра ще развива екологичен транспорт

"Зелено" модулно пристанище ще бъде изградено в Силистра по проект "Чист достъп в транграничната зона Силистра - Кълъраш" от Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013 г, предаде БТА.

Към момента се търсят подходящи терени за пристанището, като е предвидено изграждането на паркоместа за електрически велосипеди и фотоволтаична централа за зареждането им.

Модулното пристанище ще има лодка за разходки, която ще бъде захранвана от соларни панели.

Общата стойност на проекта на общината е малко над 269 хил. eвро, като 84,4% от тях са безвъзмездната помощ от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), 13 на сто е националното съфинансиране, а 2,54% е собственият принос, който ще бъде предоставен от община Силистра.

С проекта се насърчава използването на възобновяеми енергийни източници в екологично чисти и енергийно ефективни транспортни системи. По този начин се подобрява достъпността в румънско-българския граничен регион в духа на Европейската стратегия до 2020 г., която е насочена към развитието на модерен и екологичен транспорт.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още