IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото правителство планира преместването на пристанище Варна-Изток

Трябва да се намери територия за разширение на пристанищата в Бургас и Варна, категоричен е новият транспортен министър Данаил Папазов

17:02 | 31.05.13 г. 5
Новото правителство планира преместването на пристанище Варна-Изток

Пристанище Варна – Изток ще бъде премествано поетапно и след като се въведат нови мощности, на които да бъде преместена сегашната оперативна дейност на пристанището. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета „Орешарски“ Данаил Папазов днес по време на Международна конференция на морските пристанища.

„Крайно време е да се намери територия за разширение на пристанищата в Бургас и Варна“, категоричен бе той , цитиран от пресцентъра на транспортното министерство..

По думите му така ще се освободи централната част на тези градове от една страна, а от друга - ще се създадат условия за дългосрочното развитие на морските градове.

Данаил Папазов подчерта, че ще направи всичко възможно да се направи ясен анализ на транспорта в страната към днешния ден. Той посочи, че до края на годината трябва да бъде изготвен и подробен план за развитие на морските и речните пристанища в България.

„Много важна е и връзката на пристанищата с другите видове транспорт и най-вече с железопътния, който е приоритет и за Европейския съюз“, допълни Данаил Папазов.

Според него пътната инфраструктура на Европа е претоварена и през следващите години може да се очаква нарастване на обемите на товарите както по направлението Рейн – Майн – Дунав, така и по железопътната мрежа. Затова и нашата страна трябва да предприеме последователни стъпки за развитието на този транспорт.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:34 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
jelenski
преди 10 години
Имат доста работа по възстановяването на икономиката и държавността. Успех!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 3
STRAHO
преди 10 години
Какво планира новото правителство те си знаят в тесен кръг но " Стив Ханке: Не виждам новото правителство да се е запътило да прави нещо..." "..."Корупцията е големият проблем, който винаги съм виждал в България, и единственият начин тя да се намали е да се съкратят държавните разходи и да се опростят правителствените регулации, а не виждам новото правителство да се е запътило да прави нещо, което наистина може да намали корупцията, не виждам също и да се прави нещо за здравето", коментира той пред Българското национално радио...."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
STRAHO
преди 10 години
Принципно идеята е добра. Даже наложителна. Но.....ха ха ха ...ако само с това се разминем ...хубаво! :D То....алтернативи във Варна няма. Така че .....няма как да се прецени скъпо или изгодно ще ни излезе, на нас като граждани и данъкоплатци. Както се казва в един филм , ще ни бъде предложена сделка която няма да можем да откажем! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 3
stasi666
преди 10 години
Ами ще питаите *** къде имат парцел и ще го купете по 20 000 евро квадрата с нашите пари
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
Сините камъни
преди 10 години
Аз им предлагам да планират да заминат за ЮАР, нали там отиде Румен Спасов, сина на Мирчо Спасов!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още