IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Досегашният концесионер на ферибота Силистра - Кълъраш иска спиране на договора

Казусът остава нерешен, чака се решение на министъра на транспорта

18:13 | 29.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Досегашният концесионер на ферибота Силистра - Кълъраш иска спиране на договора

Досегашният концесионер от българска страна на фериботния терминал за връзка на Силистра с румънския град Кълъраш "Дунавски индустриален парк" е поискал от Министерството на транспорта, съобщенията и информационните технологии да бъде прекратен концесионният договор по вина на държавата. Това бе съобщено след състоялата се днес в областната администрация в Силистра българско-румънска среща за съдбата на неработещия повече от година ферибот, съобщи БТА.

Според ръководителя на държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" в Русе Мирослав Петров по нормативни изисквания функциите на концесионера се поемат от предприятието до нов избор за пристанищен оператор. Чака се решение на българския министър на транспорта.

На румънския концесионер "Глобал Лайн" е предложено до осъществяването на процедура за избор на нов превозвач от българска страна превозите да се извършват с румънския плавателен съд. От румънска страна бе заявено, че ще се изчака решението на българското транспортно министерство.

Платформите не плават от 1 декември 2009 година. Използвалите дотогава фериботната връзка през Дунав автомобили са пренасочени към друга платформа (бак), свързваща двата бряга на реката на румънска територия.

Като официална причина за преустановяването на работата на ферибота бе посочена липсата на договор между концесионерите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още