IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България и Румъния ще изграждат съвместни земеделски тържища

Борсите ще са в градовете Видин, Оряхово и Русе и ще следят за качеството и безопасността на храните

16:28 | 26.11.13 г.
България и Румъния ще изграждат съвместни земеделски тържища

Тържища за плодове и зеленчуци да изграждат съвместно България и Румъния в градовете Видин, Оряхово и Русе - това обсъдиха министърът на земеделието Димитър Греков и министърът на селското стопанство на Румъния Даниел Константин в Букурещ по време на икономически форум. Целта е да няма нелоялна конкуренция, както и да се следи за качеството и безопасността на храните, съобщиха от агроминистерството.

Първоначално се планираше България и Румъния да работят по изграждането на една зеленчукова борса в някой от крайдунавските градове.

Двамата министри са обсъдили Програмите за развитие на селските райони (ПРСР) на двете страни за следващия програмен период 2014-2020 г.

По време на форума министър Греков е представил основните конкурентни предимства на България като инвестиционна дестинация.

Той е информирал форума, че през новия програмен период 2014-2020 г. се очаква страната ни да усвои около 7,5 млрд. евро в аграрния отрасъл. „Над 2 млрд. евро от тези средства ще бъдат насочени за развитие на селските райони и инвестиции в земеделието по ПРСР. За подкрепа на доходите на земеделските стопанства ще бъдат предоставени и над 5 млрд. евро директни плащания”, обяви още министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още