IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Офшорки няма да участват в социологически агенции и ВЕИ дружества

От 20 на 28 области се увеличават икономическите области, в които няма да се допускат дружества, регистрирани в офшорни зони

16:05 | 12.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Офшорки няма да участват в социологически агенции и ВЕИ дружества

От 20 на 28 се увеличават икономическите области, в които няма да се допускат дружества, регистрирани в офшорни зони, стана ясно на заседание на бюджетната комисия, която гласува на второ четене Закона за икономическите и финансови взаимоотношения с дружества, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим и техните действителни собственици.

По предложение на Георги Кадиев офшорните компании няма да се допускат да учредяват и участват в социологическа агенция и лице, представящо публично общественото мнение; в лице, извършващо дейности по Закона за независимия финансов одит; в лице с дейност по Закона за независимите оценители и в лице с дейност по Закона за възобновяемите енергийни източници.

По предложение на председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев се добавят ограничения за дейност по Закона за пазарите на финансови инструменти и за дейност като платежна институция по Закона за платежните услуги и платежните системи и за дейност по Закона за колективните инвестиционни схеми.

Припомняме, че законопроектът на Йордан Цонев и Делян Пеевски забранява на дружества, регистрирани в офшорни зони, да участват в процедури за получаването на лицензи по Закона за кредитните институции, по Кодекса на застраховането, да участват в пенсионно-осигурителни дружества.

Офшорните компании няма да имат право да кандидатстват за обществени поръчки по ЗОП, да участват в спортни клубове и издаването на вестници.

Лицата, за които се прилагат тези ограничения, са длъжни да приведат дейността си в съответствие с изискванията на този закон в срок от 6 месеца от влизането му в сила, пише в документа.

Направено е още едно допълнение към законопроекта - в Търговския регистър, освен другите обстоятелства, ще се вписват и идентифициращи данни за действителните собственици - физически лица. Това ще става с нотариално заверена декларация по образец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още