IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови кадрови рокади в енергетиката

Шефът на "Булгаргаз" Шишман Чаушев ще бъде заменен от Дафинка Янкова. Начело на БЕХ застава Иван Йончев

13:58 | 15.12.13 г.
Нови кадрови рокади в енергетиката

За нови рокади в енергетиката съобщи bTV. Изпълнителният директор на "Булгаргаз" Шишман Чаушев е подал оставка и ще бъде заместен от Дафинка Янкова. В момента тя е завеждащ одита в Българския енергиен холдинг (БЕХ).

Чаушев, който беше назначен начело на газопрeносното дружество едва преди месец, ще бъде директор на енергийните диспечери в Електроенергийният системен оператор. 

Бившият регионален директор на Националната агенция по приходите (НАП) във Видин Шишман Чаушев замести на поста Димитър Гогов, който изненадващо беше освободен на 8 ноември.  

Днес стана ясно още и че, финансистът Иван Йончев ще бъде новият директор на БЕХ. Йончев ще заеме поста на Боян Боев, който в сряда беше назначен за председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Боев ще довърши мандата на Анжела Тонева, която напусна по лични причини. 

Тонева беше четвъртия шеф на енергийния регулатор, който напуска поста си. Освен нея от ДКЕВР си тръгна и един от членовете - Михаил Димитров.

Иван Йончев е член на Съвета на директорите на „Мини Марица-Изток“, където беше назначен през октомври. Досегашният директор на БЕХ Боян Боев пък беше назначен на поста през юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още