IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скоро започва строителството на две големи пътни артерии на София

Ще бъде създадена работна група с експерти от Столична община и АПИ, която да следи за изпълнението на Западната дъга и Северната скоростна тангента

16:06 | 10.01.14 г. 9
<p>
	Графики: <em>Агенция &quot;Пътна инфраструктура&quot;</em></p>

Графики: Агенция "Пътна инфраструктура"

Столичната община и Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) се договориха за създаването на съвместна работна група, която да следи изпълнението на два от ключовите за София проекти - изграждането на Западната дъга и Северната скоростна тангента. Днес кметът на София Йорданка Фандъкова и шефът на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) Стефан Чайков проведоха среща, на която обсъдиха реализацията на проектите, съобщиха от пътната агенция.

Първият участък от Западната дъга трябва да бъде готов през юли. Строителството на Северната скоростна тангента пък трябва да започне през март-април тази година.

Днес Чайков припомни, че вече е получено уведомление от Европейската комисия, според което апликационната форма за Западната дъга на Софийския околовръстен път е определена за допустима. Западната дъга е продължение на автомагистрала „Люлин" и е част от коридор №4 на трансевропейската транспортна мрежа, свързващ Видин с Кулата. По първия участък от проекта работи консорциум „Трейс СОП“. 

Припомняме, че процедурата за избор на строител на втория участък от дъгата бе прекратена в края на септември миналата година. Решението е обжалвано пред Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд, като заседанието на съда е насрочено за края на януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 12:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
Да ме..."ВЛЕЧЕ"? Лудите у нас свършиха, у вас-не знам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 2 rate down comment 1
MyPr0gres
преди 10 години
Моля ви се престанете с това разделение!!! Гербери не знам си какви София - Стара Загора, провиния и пр...Не мога да разбера, защо сме толкова жалки :/ :/ И не виждам голяма разлика в стандарта на живот в провнцията и в София! Може би само този който е излизал извън БГ може да ме разбере.Дано не ме псувате много аз съм добър човек :)Хубава вечер!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 1
Simps
преди 10 години
поне има движение
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 0
data
преди 10 години
хахах и тия подкара по светлия път на Бате ви Бойко - 70 % от парите за инфраструктура да се изсипват в София . Еваааааала
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 2
misanthrope
преди 10 години
Ако тъгуваш много за провинцията (обяснимо) ама те влече към големи инфраструктурни проекти, трябва да знаеш, че най-големия пътен възел на Балканите е до Велико Търново
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 12
Isumu
преди 10 години
Ха ха... оперативна програма "Столично развитие" с голямото оправдание за спасяване на неусвоените пари!!! Да ни е честита поредната нова инфраструктура с НАЦИОНАЛЕН приоритет ;) Дано всеки един гражданин на страната поне един път в живота си да успее да я използва, не само отбрания "елит" ;) и ордите на националния еничерски корпус... пардон жандармерия, хвърчаща по пределите на губернията да потиска поредния провинциалистки опит за протест... Иначе изглежда, че поне северната тангента ще е интересно съоръжение - малко път, много детелини и естакади... Абе ще ги усвоим тези пари, няма да изчезнат, здраве да е!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 6
Pyramid
преди 10 години
София /богинята на мъдростта/ още отсега, се подготвя за статуса си на град-държава. Някъде около 2050-та, ако се сбъднат прогнозите, в нея, ще живее почти цялото население на страната ни......без българи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
1
Финанси виж още