IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готвят съкращение на половината работници от „Ремотекс“

Ръководството на предприятието е подало уведомително писмо за съкращаването на 300 работници, съобщи Валентин Никифоров, вицепрезидент на КНСБ

14:14 | 15.01.14 г.
Готвят съкращение на половината работници от „Ремотекс“

Имаме информацията, че от ръководството на „Ремотекс“ са подали уведомително писмо в Бюрото по труда, с което уведомяват за съкращаването на 300 работници, заяви пред Investor.bg Валентин Никифоров, вицепрезидент на КНСБ. 

По данни на Никифоров в предприятието в момента работят 600 души. „Това означава, че ще бъдат съкратени половината работници“, допълни той. Когато предприятието е било приватизирано през 2002 година работниците са били малко повече от 1600.

Той припомни, че още през месец април на 2013 г. КНСБ е алармирала за проблемите на „Ремотекс“ - Раднево.

Никифоров не разполагаше с повече информация около готвената сделка, с която компанията отново да стане държавна.

„Цената и комуникацията по сделката са търговска тайна и на синдикатите информация от този тип не се предоставя“, категоричен бе вицепрезидентът на КНСБ.

Той заяви, че синдикатът очаква позицията на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по отношение на бъдещите съкращения.

„Позицията на Стойнев е наложителна, а не просто желателна. Той пое обещания за рестарт и оздравяване на „Ремотекс“. Ние искаме да знаем какво ще стане със служителите на предприятието“, допълни Никифоров.

Припомняме, че през декември 2013 година стана ясно, че държавата ще води преговори за закупуване на "Ремотекс“ и така отново да стане държавна фирма. И тогава не бяха коментирани в подробности параметрите на предстоящата сделка.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още