IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София ще разполага с 266 млн. лева повече през 2014 г.

Най-много пари през тази година ще отидат за метрото, градския транспорт и завода за отпадъци, обясни кметът

15:26 | 22.01.14 г.
София ще разполага с 266 млн. лева повече през 2014 г.

Проектобюджетът на Столичната община за 2014 година е 1,466 млрд. лв. Това е с около 266 млн. лв. повече в сравнение с този за предходната година. Това стана ясно днес по време на пресконференция във ведомството, съобщи „Фокус“.

Ведомството вече е внесло официално доклад до Столичния общински съвет за бюджета.

Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че инвестиционната капиталова програма на общината за 2014 г. е в размер от 714 млн. лв. По-голямата част от тези средства са безвъзмездно финансиране по оперативни програми - общо 470 млн. лв.

„Най-голямото финансиране тази година е заделено за метрото, градския транспорт и завода за отпадъци”, обясни Фандъкова.

Кметът допълни, че проектът за водоснабдяване на столицата, Музеят за история на София, паркът пред НДК и общинската болница са големите проекти за 2014 г.

Новото в бюджета са средствата за финансирането на ремонта на Софийска градска художествена галерия.

През 2013 г. Столична община е извършила общо 30 проверки по линия на контролната си дейност. Проверките са били извършени главно от звената „Вътрешен одит” и „Вътрешен контрол".

"Общо 20 от проверките завършиха с препоръки. Седем от тях са с последващи проверки, 5 са изпратени в прокуратурата и една - в Агенцията за финансова инспекция. Проверката, която е изпратена към Агенция „Финансова инспекция”, е на болница „Света София”", обясни Фандъкова.

На прокуратурата бяха изпратени проверките на „Топлофикация”, Столичния автотранспорт, район Нови Искър и район Слатина. В резултат на някои от проверките имаше отстранени кметове.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още