IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След провала на третия вот ГЕРБ готви нов

Бойко Борисов призна, че не е очаквал този вот на недоверие към правителството да мине

11:03 | 12.02.14 г. 5
След провала на третия вот ГЕРБ готви нов

Въпреки че се провали и при третия вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов готви четвърти.

„Защо не дойде Волен Сидеров?”, попита Борисов, след като напусна пленарната зала по време на изказването на Орешарски след гласуването, констатирайки липсата на лидера на националистите, който не присъства и на дебата по вота за провал в сектора "Сигурност".

Бойко Борисов призна, че не е очаквал този вот да мине, именно заради липсата на националиста, който протестирал срещу Цветлин Йовчев, а днес дори не дошъл в парламента.

„Управлението е бетонирано с Волен Сидеров”, каза още лидерът на опозицията.

„Започва вече да ми става много забавно - ходи да прави митинги срещу областния управител на Хасково, назначен от ДПС, а не идва тука да свали правителството, което го назначава”, подчерта Бойко Борисов.

Въпреки че правителството оцеля за трети път, според него този вот е бил успешен, а доказателство за това били репортажите за ширещата се битова престъпност. Държавата направо се е разпаднала, смята лидерът на опозицията.

От ГЕРБ също така атакуват изборното законодателство на социалистката Мая Манолова. Лидерът на партията се оплака, че не е изготвен цялостен доклад на Изборния кодекс, който да бъде гласуван окончателно в пленарната зала.

Припомняме, че вчера не беше постигнат консенсус в комисията на Манолова по някои текстове и спорните моменти бяха оставени в „ръцете” на пленарна зала. По този повод Бойко Борисов е категоричен, че „това не е плод-зеленчук”.

Те трябва да ни представят целия доклад, за да можем да го коментираме. До този момент нямаме Изборен кодекс, представен от Мая Манолова”. Как да гласувам за нещо, което го няма, допълни Борисов.

Дали обаче Изборният кодекс ще бъде предаден на Конституционния съд партията тепърва ще решава. Бойко Борисов определи отношението на транспортния министър Данаил Папазов към превозвачите като безпардонно.

„Да замине министърът, когато вече 10-15 дни границата е блокирана с километри опашка, той да иде на почивка в Сингапур”, коментира още Борисов относно задграничната командировка на Данаил Папазов.

Това е гавра с превозвачите, смята той.

Лидерът на ГЕРБ критикува и вчерашния бизнес форум. От него станало ясно, че ДПС им изтеглило „ушите на милите социалисти” с позицията, че плоският данък остава.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 5
lubenmark
преди 10 години
Луд умора няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 8
energetik
преди 10 години
Вотът беше изключително полезен - след него вече и слепите разбраха, че Цвъцко наистина е качен на пързалката и връщане назад НЯМА!!!Иначе Боко е прав - трябва да правят вотове по-често - според мен поне веднъж месечно, като следващата тема може да е от типа - провал на политиката за зелена енергия.Благодатна тема отдето и да я погледнеш - ами че тия от БСПто направо загробат ВЕИтата - я откак са дошли един фотоволтаичен парк не са пуснали, а при Боко какъв РЪСТ имаше - не в проценти, в ПЪТИ !!!После може да се направи вот за пенсионната политика, здравеопазването и пр. - все теми, по които народа с умиление си спомня грандиозните успехи на титана Дянков и плеядата здравни министри от ГЕРБ !И изобщо Боко да не се помайва повече, ами да запрята ръкави и да ги подпуква още от утре :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 15
Pyramid
преди 10 години
И опозицията ни е стра'отна: Знае, че вотът няма да мине но, вместо да помага процесите в държавата да се случват, упорито пречи. Не разбират, милите, че всички сме в една лодка, ами я клатят, дано "онези, лошите" се издавят. Определено, Боко е най-умен, разбира се ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 5
iivanoff
преди 10 години
Изаура и 7-то магаре с което не можала да спи... => 96-ти епизод за маймуни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още