IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оборотът в транспорта намалява със 7% в края на миналата година

На годишна база оборотът в транспортния сектор се увеличава с 3,5%, сочат данните на НСИ за четвъртото тримесечие на 2013 г.

11:39 | 21.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Оборотът в транспорта намалява със 7% в края на миналата година

Оборотът в транспортния сектор намалява със 7% през последното тримесечие на 2013 г. в сравнение с предходното, сочат данните на НСИ. 

Най-голям спад е регистриран при водния и сухопътния транспорт, съответно с 22,1 и 8,2%. Увеличение от 0,6% има при пощенските и куриерските услуги. 

Оборотът за сектор „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения” намалява с 3% спрямо третото тримесечие на 2013 година. Най-голямо е намалението в издателската дейности - със 7%, и дейностите в областта на информационните технологии“ - с 6,3%. Увеличение е регистрирано при производството на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и издаване на музика“ и при радио- и телевизионна дейност- съответно с 4,2 и 0,2%.

На годишна база оборотът в транспортния сектор се увеличава с 3,5% през четвъртото тримесечие на 2013 г. Най-голям е ръстът при складирането и обработката на товари - 9,4%. Сериозно намаление е отчетено при водния транспорт - с 40,5%. 

Общият календарно изгладен индекс на оборота в сектор „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения” нараства с 2,6% спрямо четвъртото тримесечие на 2012 година. Най-голямо е нарастването при производството на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и издаване на музика - с 25,6%. Намаление от 15,6% се наблюдава само в издателската дейност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още