IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Орешарски: Надяваме се на дипломатически изход за Украйна

"Важно е да разширим отличните политически отношения между България и Израел с подобряващи се икономически", заявява премиерът

22:17 | 31.03.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Орешарски: Надяваме се на дипломатически изход за Украйна

„Надяваме се на дипломатическо решение на украинската криза“, е заявил министър-председателят Пламен Орешарски на срещата си с помощник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд, съобщи пресслужбата на кабинета.

Премиерът е изразил надеждата си, че няма да се стигне до въвеждането на трети пакет икономически санкции за Русия, като е подчертал негативния ефект на санкциите върху част от страните-членки на ЕС, включително България.

Други акценти от срещата на премиера Орешарски и помощник-държавния секретар на САЩ са били енергийната диверсификация и инвестициите в сигурността.

Министър-председателят е отбелязал значението на Южния газов коридор и е изтъкнал и работата по изграждането на интерконекторите.

Премиерът е поставил и темата за визите, като е отбелязал, че страната ни разчита на по-благосклонно отношение по този въпрос.

По-рано през деня премиерът се е срещнал и с  представители на Американския еврейски дистрибуционен комитет (JDC), пред които е подчертал много добрите отношения между България и Израел.

"Важно е да разширим отличните политически отношения между България и Израел с подобряващи се икономически", е заявил министър-председателят, цитиран от правителствената информационна служба.

Премиерът е подчертал усилията на кабинета за подобряване на условията за правене на бизнес в България, намеренията за отмяна на административни пречки и акцентирал върху данъчното облагане в страната, привлекателно за инвеститорите. "Друго преимущество е, че приемаме чуждите инвеститори като местни. Имаме еднакво отношение", е казал още той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Stoqn_Trakiev
преди 10 години
Разбирането за дипломатическо решение, според Руснаците е война с коневенционални средства.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още