IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Намаляват срока за разглеждане на заявленията във Фонда за лечение на деца

Процедурата за разглеждане на медицинските досиета ще бъде облекчена, заяви Таня Андреева

15:26 | 01.04.14 г. 2
<p>
	Таня Андреева откри ново Спешно приемно отделение в &quot;Майчин дом&quot;. <em>Снимка: БТА</em></p>

Таня Андреева откри ново Спешно приемно отделение в "Майчин дом". Снимка: БТА

Очаква се да се намали срокът за разглеждане на заявленията, постъпили в Център "Фонда за лечение на деца". Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Таня Андреева, след като откри ново спешно приемно отделение в АГ болница "Майчин дом".

Процедурата за разглеждане на медицинските досиета на децата вероятно ще бъде облекчена. Ще се предложи да се скъсят и сроковете за представяне на експертните становища, а ако те не се спазят, да бъдат налагани санкции, каза още Андреева, цитирана от БТА.

По думите й е наложително да се подобри комуникацията с родителите на болните деца, тъй като досега не им е било обяснявано какво и защо решава Общественият съвет и защо се дава отказ за лечение.

Все още не е ясно кой ще бъде новият директор на Фонда, след като преди дни досегашният му директор - д-р Ива Станкова подаде оставка. Министър Андреева каза още, че ще поиска от всеки кандидат за поста да представи концепция за работата и развитието на институцията. До 7 април ще стане известно кой ще оглави Фонда за лечение на деца, допълни министърът.

По-късно днес тя ще се срещне с членовете на Обществения съвет към Фонда, за да бъдат обсъдени нови правила за работата му.

Днес министърът на здравеопазването откри ново Спешно приемно отделение в "Майчин дом". До края на годината трябва да приключи и ремонтът на отделението по неонатология, каза министърът. Отделението е създадено с подкрепата на Министерството на здравеопазването, Столичната община и други институции, както и чрез собствени средства на болницата, каза проф. Виктор Златков, директор на "Майчин дом".

През миналата година в здравното заведение са постъпили 15 553 пациентки, а през Спешното отделение са преминали 6500, посочи проф. Златков. От началото на годината досега в "Майчин дом" са се родили 1027 деца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
"Очаква се да се намали срокът за разглеждане на заявленията" + бла-бла-бла, "Процедурата за разглеждане на медицинските досиета на децата вероятно ще бъде облекчена."+бла-бла-бла "Ще се предложи да се скъсят и сроковете за представяне на експертните становища, а ако те не се спазят, да бъдат налагани санкции"+ бла-бла-бла..."каза още, че ще поиска от всеки кандидат за поста да представи концепция за работата и развитието на институцията."...Абе, само на мен ли ми прави впечатление, че няма реален факт, че нищо не е осъществено, че се говори само с веройтности, предположения, "е наложително да се подобри" и т.н.? Абе кога най-сетне, ако ще е новина, ще се представя нещо, вече извършено и свършено, а не само розови мъгли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
Хубаво е да има редактор в Инвестора. Да забелязва и коригира досадните грешки.Както е хубаво и да се въведе възможност за корекции в коментарите. Заради печатни грешки. Предлагам го трета година подред, ама кой да чуе: Платформата - шаблон за сайта ли не позволява, пари ли няма за такава полезна дреболия - не знам но, неприятният факт продължава да е факт.Иначе, статията съдържа фактолотични несъответствия и навява тъжни мисли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още