IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Без конфронтация между партиите за европейските избори

Политическото противопоставяне трябва да отстъпи място на важните държавнически решения, призова президентът

22:43 | 01.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Плевнелиев: Без конфронтация между партиите за европейските избори

Европейските избори не бива да бъдат третирани като вътрешнополитически вот и повод за конфронтация между партиите, призоваха българският президент Росен Плевнелиев и  председателят на Европейския парламент Мартин Шулц.

Ако опасенията на двамата се сбъднат, това би довело до неглижиране на проблематиката, свързана с европейския дневен ред, категоричен беше Плевнелиев след срещата си с Шулц, пише пресслужбата на Президентството.

„Надяваме се липсата на диалог между основните политически партии да бъде преодоляна. Има реформи, които не ни чакат, и важни решения, които трябва да се вземат в скоро време”, допълни още той от Брюксел.

Българският президент призова още политическото противопоставяне да отстъпи на място на важни държавнически решения.

Напредъкът на Югоизточна Европа в европейската интеграция и активната роля на България в подкрепа на страните от Западните Балкани също са били акцент по време на срещата.

„България пледира за това Югоизточна Европа да остане във фокуса и от гледна точка на планирането до 2020 година, особено по отношение на свързаността на региона, която ще подкрепи неговата икономика“, каза още президентът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още