IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работниците от "Ремотекс" искат среща с Драгомир Стойнев

Те се съмняват в поетия ангажимент за назначаването им в „Мини Марица Изток"

14:20 | 08.04.14 г.
Работниците от "Ремотекс" искат среща с Драгомир Стойнев

Бъдещето на машиностроителния завод "Ремотекс" в Раднево продължава да е под въпрос, което предизвика пореден протест от страна на работниците, съобщава bTV.

След като стана ясно, че държавата се отказва от намерението си да придобие дружеството, работниците от фалиралата фирма настояват за среща с министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, тъй като се съмняват в поетия ангажимент за назначаването им в „Мини Марица Изток".

Днес пред завода се събраха над 300 души. Те възнамеряват да подновяват протестните си действия всеки ден, докато не получат среща с енергийния министър. 

Държавата започна преговори със собствениците на радневското предприятие за закупуването му през миналата година, след като работниците проведоха серия от протести заради неизплатени заплати.

Собствениците обаче поискаха 85 млн. лева от държавата, заради което икономическото министерство реши да “замрази” преговорите и да назначи независим оценител, който да оцени реалното състояние на предприятието. Оценката обаче не е установила точния размер на задълженията на "Ремотекс", заради което правителството не би могло да се ангажира със задълженията и възстановяването на завода, коментира тогава Стойнев.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още