IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служителите на "Български пощи" не са заплашени от съкращения

Синдикатите преговарят с мениджмънта на компанията за нов колективен трудов договор, каза зам.-министърът на транспорта Георги Тодоров

18:22 | 22.04.14 г.
Служителите на "Български пощи" не са заплашени от съкращения

Служителите на "Български пощи" не са заплашени от съкращения. Това стана ясно от думите на заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, цитиран от БТА.

Днес той коментира въпроса във връзка с изказването на Валентин Петков, изпълнителен директор на дружеството, който преди дни заяви, че предстоят сериозни съкращения в компанията и без работата може да останат над 400 души.

Тодоров обяви, че дружеството ще се освобождава от дублиране на дейности, за да бъде по-ефективно и да стои по-добре на пазара. На свой ред синдикатите преговарят с мениджмънта на компанията за нов колективен трудов договор и по думите на Тодоров между страните няма противоречия.

"Основните синдикални искания винаги са били съсредоточени към подобряване условията на труд, подобряване на размера на възнагражденията и различни социални придобивки и мисля, че с един добър тон, конструктивен диалог между двете страни, ще се подпише нов колективен трудов договор", каза Тодоров.

Заместник-министърът откри днес обновена пощенска станция в района на Лъвов мост. Тодоров подчерта, че тя обслужва близо 40 хиляди софиянци и добави, че това е още една стъпка за подобряване на условията на труд и предоставяне на нови, по-качествени услуги.

Припомняме, че през август миналата година "Български пощи" отрекоха, че ще има съкращение на служители. Месец по-късно служители излязоха на простест срещу приватизацията на дружеството. Основните искания на протестиращите бяха за увеличаване на работните заплати и срещу приватизацията на „Български пощи”.

През ноември транспортният министър Папазов отхвърли изцяло твърденията за приватизиране на дружеството, като вметна, че вместо продажба на пощенската компания, ще се цели нейното стабилизиране чрез оздравителна програма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още