IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няма опасност да прелеят язовирите на "Напоителни системи"

Очакваните валежи са важни за реколтата, заяви земеделският министър Димитър Греков

14:58 | 24.04.14 г.
Няма опасност да прелеят язовирите на "Напоителни системи"

Прелелите язовири в Северозападна България са собственост на общини и на екоминистерството. Това каза министърът на земеделието и храните Димитър Греков пред журналисти. Той заяви, че няма опасност да прелеят язовирите, за които отговаря дружеството "Напоителни системи".

Язовирите на "Напоителни системи"  се контролират, нивото на водата в някои от тях е под необходимия минимум, каза министърът.

Тъй като дружеството има ангажименти, свързани с превенцията на наводнения, Греков посочи, че преди около  два месеца е получен сигнал от Ружинци за дига пред скъсване. Тя е ремонтирана преди около две седмици. Засега няма сигнали за диги, при които има риск.

Очакваните валежи няма да нанесат щети, те всъщност са необходими за земеделието и за язовирите, в които водата е под необходимото ниво. По думите му някои от язовирите са в повечето случаи под критичното ниво.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още