IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предстои търг за ремонта на пътя от Сливен до Средец за 30 млн. евро

Започна рехабилитацията на обходния път около Елхово

17:28 | 28.04.14 г.
<p>
	Снимка: Пресцентър АПИ</p>

Снимка: Пресцентър АПИ

В близко време правителството ще обяви нов търг по програмата "Транзитни пътища V" за ремонт на 65-километровия второкласен път Сливен - Ямбол - Средец на стойност около 30 милиона евро. Това съобщи в Елхово министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, цитирана от БТА.

"През тази година в Ямболска област ще бъдат ремонтирани нови 86 километра пътища с европейски средства и с пари от държавния бюджет", допълни Терзиева.

Министърът на регионалното развитие и председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков дадоха началото  на рехабилитацията на обходен път около Елхово. Обектът е включен в лот 6 на програма "Транзитни пътища V". Отсечката е с дължина близо 7 километра и е част от първокласния път "I-7".

Инвестицията е за около 6,7 милиона лева. Изпълнител е ДЗЗД "Пътища Бургас", в което участват "Холдинг Пътища" АД и "Трейс Груп Холд" АД.

Преди това Терзиева и Чайков инспектираха ремонта на участъка от третокласния път между Ямбол и село Завой с дължина 15 километра. Проектът се финансира от държавния бюджет по публичната инвестиционна програма на правителството "Растеж и устойчиво развитие на регионите". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още