IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавните гаранции за студентските кредити се увеличават до 50 млн. лв.

Кабинетът отпуска с 10 млн. лв. повече спрямо миналата година, за да има средства, ако още банки пожелаят да се включат в системата "Студентско кредитиране"

13:10 | 17.05.14 г.
Държавните гаранции за студентските кредити се увеличават до 50 млн. лв.

Правителството увеличи с 10 млн. лева до 50 млн. лева държавните гаранции, предоставяни за студентски кредити, за 2015 г., съобщава пресслужбата на Министерския съвет.

Средствата са предвидени в Закона за държавния бюджет за тази година.

“Увеличението с 10 млн. лева спрямо сегашната 2014 г. е с цел осигуряване на средства при евентуално влизане на нови банки в системата "Студентско кредитиране" в резултат на поканата, която се публикува в "Държавен вестник" ежегодно”, посочва се в съобщението.

Министърът на образованието и науката подписва от името на правителството споразумения за издаване на държавна гаранция с банки, сключили типов договор с образователното министерство за кредитиране на студенти и докторанти.

В момента четири банки са сключили типов договор с ведомството за кредитиране на студенти и докторанти - ДСК, Райфайзенбанк, Алианц Банк България и Юробанк България.

Няколко други банки също предлагат специализирани кредитни продукти за обучение в България и чужбина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още